Nedēļas nogalē Rīgā norisināsies Baltijas lielākā kaķu izstāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/aigle_dore

Šajā nedēļas nogalē Rīgā jau septīto gadu norisināsies Baltijā lielākā specializētā kaķu izstāde «Baltijas kauss 2015».

Kaķu izstāde 28.novembrī un 29.novembrī būs skatāma Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, no plkst. 10 līdz 17.

Izstādē piedalīsies ap 500 kaķu, kuri Rīgā ieradīsies no Baltijas valstīm, Skandināvijas un Eiropas.

«Šie būs īsti svētki visiem kaķu mīļotājiem - izstādes apmeklētājiem divu dienu laikā būs iespēja klātienē apskatīt vairāk nekā 30 dažādu šķirņu pārstāvjus, no pieredzējušiem audzētājiem uzzināt par šķirņu īpatnībām, rakstura iezīmēm, to kopšanu, kā arī apmeklēt īpašām šķirnēm veltītos prezentāciju šovus,» klāstīja viena no izstādes organizatorēm Aija Nuķe.

Izstādē piedalīsies arī īpašie viesi «Dzīvnieku pansijas «Ulubele»» iemītnieki, kuri ilgojas pēc mīlošiem un uzticamiem saimniekiem. Šai stendā izstādes apmeklētāji aicināti ziedot dabīgu materiālu segas, palagus, dvieļus un dzīvniekiem domātas guļvietas, spēļmantiņas, nagu asināmos, barību un citas nepieciešamas lietas, kas patversmes iemītniekiem lieti noderēs aukstajā ziemā.

Izstādes laikā kaķu atbilstību striktiem šķirnes standartiem vērtēs starptautisko organizāciju «Federation International Feline» (FIFe) un «World Cat Federation» (WCF) sertificēti tiesneši no Latvijas, Vācijas, Polijas, Dānijas, Francijas, Itālijas, Zviedrijas, Čehijas un Krievijas. Izstādes noslēgumā tiks noteikti izstādes labākie kaķi, kuri sacentīsies par prestižo izstādes uzvarētāja titulu «Best In Show».

Izstādes galvenās balvas «Baltijas kauss 2015» ieguvēju apbalvošana notiks izstādes otrajā dienā plkst. 10.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu