Komēdijas teātris dos priekšroku latviešu oriģināldramaturģijai .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais Komēdijas teātris, kas decembrī sāks darboties Dailes teātra Mazajā zālē, sava repertuāra izvēlē priekšroku dos latviešu oriģināldramaturģijai, šodien preses konferencē apliecināja teātra mākslinieciskais vadītājs Ingmārs Čaklais.

Komēdijas teātris ir dibināts 2001.gada 20.augustā, bet, kā apgalvoja Čaklais, par teātri var runāt tikai tagad, kad tā repertuārā jau ir trīs iestudējumi. Mākslinieciskais vadītājs solīja, ka Komēdijas teātrī jaunākā latviešu dramaturģija repertuārā aizņems 35%, jaunākā cittautu dramaturģija - 15%, latviešu dramaturģijas klasika - 20%, pasaules dramaturģijas klasika - 20%, netradicionālie iestudējumi - 10%. Komēdijas teātris spēlēs īrētās telpās un būs projektu teātris - katrs iestudējums dzīvos savu autonomu dzīvi un, ja nevarēs piesaistīt skatītājus, pazudīs no repertuāra. 6., 7. un 10.decembrī Dailes teātra Mazajā zālē tiks rādīta Slavomira Mrožeka luga "Tango" Ingmāra Čaklā režijā. Lomas atveido Tamāra Soboļeva, Juris Gornovs, Gundars Silakaktiņš, Dace Bormane, Jānis Ulmis, Ovars Šterns un Baiba Lazdāne. 9.decembrī Komēdijas teātris spēlēs arī Hermaņa Paukša lugu "Urši un torte" Ingmāra Čaklā režijā, kas bija jaunā teātra pilotprojekts. Lomas atveido Lāsma Pintere, Jānis Ulmis, Gunta Kusiņa, Ivars Šterns, Sandija Martinsone, Viesturs Buivids, Dace Bormane un Baiba Lazdāne. Janvārī gaidāma pirmizrāde Leldes Stumbres lugai "Persijs Dievišķīgais", kuru iestudē Hermanis Paukšs. Teātra mākslinieciskais vadītājs Čaklais apgalvoja, ka Komēdijas teātra repertuārs ir izplānots jau diviem gadiem, bet reklamēti tiek tikai trīs tuvākie iestudējumi. Komēdijas teātris iecerējis darboties arī kā ceļojošais teātris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu