Kurp doties ar bērniem šajās Ziemassvētku brīvdienās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Kad skolās un bērnudārzos nosvinēti Ziemassvētki, saņemtas liecības un diplomi, iestājas neliels apjukums - ko darīt? Šogad bērniem Ziemassvētku un Jaungada brīvdienas ir garākas nekā citus gadus, un tāpēc piedāvājam vecākiem pāris ideju, kā bērnus nodarbināt - gan mazākus, gan lielākus.

 
Dirty Deal Teatro bērnu izrāžu repertuāra Smulītis Ziemassvētku izrāde «Kā saule gadījās»
Dirty Deal Teatro bērnu izrāžu repertuāra Smulītis Ziemassvētku izrāde «Kā saule gadījās» Foto: facebook.com

1. Dirty Deal Teatro bērnu izrāžu repertuāra Smulītis Ziemassvētku izrāde «Kā saule gadījās»

No tradicionālā teātra Smulītis atšķiras ar to, ka bērni izrādēs tiek arī aktīvi iesaistīti un drīkst brīvi darboties uz skatuves. Arī šajā izrādē «Kā saule gadījās», kopā ar aktieriem cepot un nogaršojot piparkūkas, bērniem tiek atklāti brīnumi par Zemes, Saules, Mēness, zvaigžņu, ūdens un cilvēka izcelšanos. Izrāde domāta bērniem vecumā no 3 līdz 6 gadiem.

26.12. un 27.12.

www.facebook.com/smulitis

 
Foto: facebook.com/lelluteatris

2. Leļļu teātra bagātīgais Ziemassvētku lugu repertuārs

Jāsaka, ka Leļļu teātra piedāvājums Ziemassvētkiem ir tiešām plašs. Šeit atradīsiet izrādes jebkuram vecumam gan krievu, gan latviešu valodā. Atliek tikai izvēlēties, vai jums patīk klasika, kā «Sniegbaltītes skola», vai varbūt kaut kas pavisam svaigs, kā «Jūlijonkuliņa Ziemassvētki».

Ziemassvētku izrādes Leļļu teātrī katru dienu līdz pat 31. decembrim.

www.facebook.com/lelluteatris

 
Foto: facebook.com/Loteszeme

3. Ziemassvētku svinības Lotes zemē

Pērnavā katru dienu no 7.12.2015. līdz 3.01.2016. Lotes zeme ir lielākais tematiskais parks Baltijas valstīs, kur dzīvo no Lotes grāmatām un animācijas filmām visiem pazīstamā jaukā suņu meitene Lote. Ja vēlaties Ziemassvētku pasākumā doties nelielā ceļojumā, tad Lotes zeme būs īstā vieta jūsu bērniem, jo šobrīd tā pārvērtusies par īstu Ziemassvētku pasaku ar dažādām atrakcijām un Ziemassvētku spēlēm, un tas ir tikai 35 min. attālumā no Latvijas robežas.

www.facebook.com/Lottemaa

 
Foto: facebook.com/sunmuseum

4. Ziemassvētki un Jaunais gads Saules muzejā

Ziemassvētku eglītes 22.12. un 23.12., Jaunā gada svinības 28.12. un 29.12. Ja ar bērniem vēlaties apvienot patīkamo ar lietderīgo un pie reizes, svinot Ziemassvētkus, arī iemācīties jaunas zinības, tad Saules muzejs savās mājīgajās telpās piedāvā Ziemassvētku pasākumu, kas apvieno ekskursijas, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, animācijas filmas, dāvanas un daudz, daudz ko citu. Šeit iespējams nosvinēt ne tikai Ziemassvētkus, bet arī Jauno gadu.

 
Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā
Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā Foto: LETA

5. Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā

Pat ja nedomājat neko iegādāties, Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā ir lieliska vieta (it īpaši ja ir uzsnidzis sniegs), kur noķert Ziemassvētku sajūtu – bērniem tās būs izjādes ar zirdziņiem, bet pieaugušajiem krūze karstvīna centrālajā kafejnīcā un kopīgi notiesāta svētku piparkūka.

Tirdziņš būs atvērts no 28.11.2015. līdz 8.01.2016.

www.facebook.com/ChristmasMarketRiga

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu