Jaunajā Rīgas teātrī pasniegs Naumaņa kritikas balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) 11. janvārī notiks pirmā «NN nakts», kurā pirmo reizi tiks pasniegta kritiķa Normunda Naumaņa vārdā nosauktā Gada balva mākslu kritikā, informēja Normunda Naumaņa biedrības preses pārstāvis Krišs Ēlerts.

Pirmās «NN nakts» programmā paredzēti Naumaņa eseju lasījumi kopā ar Gunu Zariņu, Daci Eversu, Ināru Slucku, Kasparu Znotiņu un Juri Žagaru, kā arī Vladislava Nastavševa klavieru improvizācijas. Pasākumā notiks arī saruna ar režisoru Alvi Hermani par kritisko domāšanu un domāšanu vispār; kā arī sarunas ar kritiķiem. Paredzēt arī Jāņa Šipkēvica jeb «Shipsea» uzstāšanās «Tīrās skaņas kritika».

«Es ļoti ceru, ka kritikas balva veicinās starpdisciplinaritāti Latvijas mākslas telpā. Ir svarīgi izcelt žanru daudzveidību, kā arī kritikas daudzveidību. Balvai būtu jāveicina arī kritikas prestižs un sabiedrības izpratne par kritiku kā profesiju, kā arī par kritisko domāšanu kopumā. Es gribu ticēt, ka pirmais šāda veida pasākums pierādīs, ka kritikas pasaule Latvijā ir daudz plašāka, daudz komplicētāka. Iespējams, tas veicinās arī profesionālo problēmu risināšanu. Tāpēc arī pašu pasākumu veidosim žanriski dažādu, lai izceltu kritikas kā profesijas intelektuālo un radošo daudzveidību,» par pasākumu stāstīja tā režisors Dmitrijs Petrenko.

«NN nakts» radošajā komandā ir Petrenko, Monika Pormale un Andrejs Žagars.

Normunda Naumaņa vārdā nosaukto Gada balvu kritikā ir nodibinājusi Normunda Naumaņa biedrība. To atbalsta Latvijas Nacionālā bibliotēka. Galvenās balvas apjoms or 1000 eiro. Pirmajai Gada balvai kritikā var pieteikt autorus, kas aizvadītā gada laikā darbojušies teātra, kino, literatūras, mūzikas, vizuālās mākslas, arhitektūras un dejas mākslas kritikas jomā un publicējuši kritikas laikā no 2014.gada 1.decembra līdz 2015.gada 1.decembrim. Pieteikumus var iesūtīt līdz 20. decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu