Zināms, kā tiks izlietota Vaišļam saziedotā nauda

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Daudzus cilvēkus, tostarp ziedotājus satrauc, kas notiks ar ceļotājam un radošajai personībai Jānim Vaišļam saziedoto naudu. Izdevums «Kas Jauns» sniedz atbildi. Lielākā daļa no 120 000 eiro pārskaitīti uz labdarības organizācijas «ziedot.lv» kontu, izdevumu informē fonda vadītāja Rūta Dimanta.

Jau ziņots ka, nesagaidot operāciju, 9. janvārī 46 gadu vecumā Jānis Vaišļa aizgāja mūžībā.

«Mēs kopā izdarījām visu, lai glābtu Jāni. Ja mēs nebūtu rīkojuši šo ziedojumu akciju, varbūt pēc Jāņa aiziešanas mēs uzdotu sev jautājumu - kā būtu, ja būtu,» raidījumam «Bez tabu» saka Dimanta. Dimanta skaidro, ka daļa līdzekļu ir izmantoti ceļa izdevumu segšanai, kad Vaišļa devās uz medicīniskajām pārbaudēm un ārstēšanos Berlīnē un Minskā. Tāpat daļa naudas izlietota arī Vaišļas mirstīgo atlieku transportēšanai no Berlīnes uz Latviju un ar apbedīšanu saistīto izdevumu segšanai. Tuvākajās dienās tikšot samaksāti visi pēdējie rēķini, veikti aprēķini un būs skaidrs, cik naudas ir palicis. Dimanta uzskata, ka vislabāk šo naudu būtu ieguldīt Jāņa piemiņas pasākumos, tomēr, ko iesākt ar ziedojumiem - lems ģimene un draugi. «Ziedot.lv» piedāvā šo naudu novirzīt bērnu rehabilitācijai un izveidot īpašu «ceļotāja kabinetu», kas būtu kā piemiņa Jānim un kur bērni nāktu mācīties staigāt. Viņa akcentē, ka ikkatrs, kurš ziedojis Vaišļas operācijai, var pieprasīt līdzekļus atpakaļ.

Jau vēstīts, ka Vaišļa sirga ar sirds amiloidozi, kas ir reta un dzīvībai bīstama slimība, tādēļ bija nepieciešama sirds transplantācija. Nepieciešamajai operācijai Vaišļam sabiedrība saziedoja 120 000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu