Vokālais pedagogs Kramiņš tiesājas ar dzelteno presi par goda aizskaršanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Cēsu rajona tiesā tiek skatīta lieta muzikālā pedagoga, Latvijas Nacionālās skolotāju savienības (LNSS) priekšsēdētāja Edgara Kramiņa prasībā pret žurnālistu Sandri Vanzoviču un izdevniecību «Mediju nams» par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu izdevumos «Vakara Ziņas» un «Neatkarīgā Rīta Avīze» (NRA).

Kramiņš skaidro, ka šī ir prasība bez mantiskas piedziņas, jo viņš to uzskata «par principa un taisnības lietu, kas vērsta pret dzeltenās preses visatļautību».

Muzikālais pedagogs lūdz tiesu atzīt, ka prese ar savu rakstu ir aizskārusi viņa un Latvijas Nacionālās skolotāju savienības godu un cieņu, un uzlikt par pienākumu izdevniecībai atsaukt apmelojošo informāciju, publicējot atvainošanos un viņa atklāto vēstuli tieši tajā pašā diennakts stundā, informācijas kanālā un apjomā, ieskaitot tikpat lielu atsauci uz žurnāla vāka, kādā apmelojošā informācija un morālais kaitējums tika izplatīts.

Kramiņš atgādina, ka viņa kritika, pret kuru vērsās «Vakara Ziņas» un NRA, bija adresēta personai, kura bez izglītības un pietiekamas profesionālās sagatavotības pretendē uz skatuves mākslinieces statusu. Kritikā analizēts tikai tas, kas tika rādīts uz skatuves plašai publikai, un netika ietverta nekāda aizkulišu informācija. Tāpēc Kramiņš uzskata, ka goda un cieņas aizskārums skar viņa profesionālo darbību, jo tiek apšaubīta viņa kompetence.

Tiesa lietu turpinās skatīt 1.februārī plkst.15.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu