Cāļus skaita rudenī, alus darītājus godina ziemā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai uzzinātu, kuri ir labākie Latvijas alus brūvētāji, Rīgā 26.janvārī notika piektās «Latvijas alus gada balvas» žūrijas komisijas sēde. Žūrijas komisijā piedalījās kompetenti žūrijas locekļi no dažādām nozarēm. Sīvā konkurencē tika izvēlēti labākie no labākajiem – galvenie pretendenti piektajai «Latvijas alus gada balvai», taču tos atklās, tikai pasniedzot apbalvojumus ceremonijā, kura notiks 5.februārī Ventspilī, Livonijas ordeņa pilī.

Tomēr varam minēt galvenos pretendentus – «Tērvetes alus», «Latgales alus», «Valmiermuižas alus», «Piebalgas alus», «Cēsu alus», alus nams «Brālis», «Bauskas alus», «Aldaris», «Abuls», «Latraps», «Daugavpils iesalnīca», «Ilgezeem», «Užavas alus».

«Latvijas alus gada balva» šogad tiks piešķirta desmit ierastajās un vēl vienā, īpašā, nominācijā.

  • Lielākais alus tirdzniecības kāpums Ho-Re-Ca grupā

  • Lielākais alus tirdzniecības kāpums veikalu grupā

  • Lielākais kāpums alus eksporta tirgū

  • Ieguldījums veselīgas dzīvesvides veidošanā

  • Videi draudzīgākais ražošanas uzņēmums

  • Gada alus reklāmas tēls

  • Gada alus iepakojums

  • Oriģinālākais alus kauss/glāze

  • Gada jaunums

  • Gada izaugsmes balva – Gada veiksminieks

Speciālā nominācijā «Par mūža ieguldījumu alus nozarē» šogad izvirzīts Vjačeslavs Šamarins par nenovērtējamu ieguldījumu alus un kvasa ražošanas nozarē, «Iļģuciema» rūpnīcas attīstībā, ziedojot tam visu darba mūžu. Meistars V. Šamarins arī šodien turpina bagātināt nozari ar jauniem dzērieniem.

Divpadsmitā nominācija šogad būs «Ventspilnieku simpātiju balva», kuras pretendentu izvirzīs ventspilnieki, balsojot aptaujā līdz 4.februārim par labāko alus darītāju.

«Latvijas alus gada balvu» pirms pieciem gadiem iedibināja biedrība «Alus brālība», lai popularizētu sasniegumus nozarē, godinātu nozares veiksminiekus un stiprinātu nozarē strādājošo pašapziņu, kā arī lai veicinātu alus darītavu savstarpējo sadarbību. Šo gadu laikā pasākums kļuvis par gada nozīmīgāko notikumu Latvijas alus ražotājiem. Biedrība «Alus brālība» apvieno alus brūvēšanas un alus baudīšanas profesionāļus un entuziastus ar mērķi popularizēt Latvijas senās alus darīšanas tradīcijas un veicināt kulturālu alus baudīšanu. «Alus brālība» apvieno tos alus un tradīciju cienītājus, kuru ikdienas darbs un brīvais laiks saistīts ar alus kultūru un tās popularizēšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu