Foto: Atklāj izstādi «Pasaules skeletona karaļi - Martins un Tomass Dukuri»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Latvijas Sporta muzejā atklās izstādi «Pasaules skeletona karaļi - Martins un Tomass Dukuri».

Izstādē aplūkojamas planšetes (ar informāciju un fotogrāfijām par Latvijas skeletona vēsturi, Martina un Tomasa Dukuru sporta panākumiem, Latvijas skeletona komandu, Latvijas jaunajiem skeletonistiem, trasēm, kur notiek sacensības skeletonā, u.c.); priekšmeti (Martina un Tomasa Dukuru izcīnītās medaļas un sporta balvas, aprīkojums: skeletona kamanas, ķiveres, tērpi, naglenes, sacensību starta numuri u.c.), Ziemas olimpisko spēļu tērpi no spēlēm Soltleiksitijā (ASV), 2002; Turīnā (Itālija), 2006; Vankūverā (Kanāda), 2010; Sočos (Krievija), 2014. Būs skatāmas parādes un brīvā laika fotogrāfijas, kā arī Dāvida Erenštreita filma «Dukuru mezgls» un ieraksts no raidījuma «Personība. 100g kultūras. Skeletona aizsācējs Latvijā Dainis Dukurs».

Latvijas Sporta muzeja misija ir sporta kultūras mantojuma apgūšana, jaunu zināšanu radīšana un izplatīšana par Latvijas sportu no organizētā sporta pirmsākumiem līdz mūsdienu modernā sporta daudzveidībai nolūkā izglītot sabiedrību, īpaši jaunatni, stiprināt nacionālo pašapziņu un identitāti, iedvesmot indivīdu un radīt vēlmi iesaistīties sporta aktivitātēs, veicinot veselas, radošas, brīvas, atbildīgas sabiedrības veidošanos.

Izstāde būs aplūkojama līdz 30.jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu