Dots starts šā gada «DNB Stipro skrējienam»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 4. februārī, ar skrējienu 97 metrus augstajā Rīgas radio un televīzijas tornī tika oficiāli atklāta pieteikšanās jau astotajam «DNB Stipro skrējienam». Tas šogad notiks 7.maijā, un pasākuma norisē gaidāmas vairākas būtiskas pārmaiņas, tostarp īpaša trase bērniem, jauna pasākuma norises vieta un nosaukums, kā arī sagatavošanās treniņprogramma.

Pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē «DNB Stipro skrējiens» šogad norisināsies Ķeguma atpūtas un sporta kompleksā «Zelta Zirgs», tādējādi piedāvājot pasākuma dalībniekiem mūsdienīgāku vidi un kvalitatīvākus servisa pakalpojumus. Šogad īpaši padomāts arī par gados jaunākajiem interesentiem, piedāvājot speciālu trasi bērniem. Savukārt jau no 12.februāra ikviens «DNB Stipro skrējiena» dalībnieks aicināts piedalīties organizatoru piedāvātajos treniņos.

«Pasākums ir ikgadējs notikums par godu Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienai, lai stiprākajiem latviešiem dotu iespēju netradicionālā veidā atzīmēt šos svētkus. Piedalīšanās «DNB Stipro skrējienā», vienalga, esi dalībnieks vai līdzjutējs, ir veids, kā parādīt, ka esi savas valsts patriots. To raksturo spēks, izturība, dalībnieku neizsīkstošais gribasspēks, neatlaidība un finišā – liels gandarījums par paveikto,» atklāj «DNB Stipro skrējiena» projekta direktors Gatis Dzeguze.

Šogad Austrumeiropā pirmais un Baltijā vienīgais šāda veida masu izturības skrējiens nesīs DNB bankas vārdu. Ar šā uzņēmuma atbalstu skrējiens ar vēl lielāku sparu turpinās uzsākto kursu, lai noturētu pozīcijas Latvijas lielāko tautas sporta notikumu Top 5 sarakstā.

DNB bankas Mārketinga un komunikācijas pārvaldes vadītājs Kristians Pudans: «Mēs redzam, ka arvien vairāk cilvēku Latvijā pievēršas veselīgam un aktīvam dzīvesveidam, kas līdzi sev nes arī lielāku mobilitāti. «DNB Stipro skrējiens» ir unikāla sporta aktivitāte, jo apvieno kā fiziskus, tā morālus pārbaudījumus. Izpalīdzība un komandas gars vieno gan skrējējus, gan atbalstītājus, tā ir iespēja parādīt savu spēku un spēju uzvarēt sevi, tāpēc esam patiesi priecīgi, ka šogad varam kļūt par daļu no šā pasākuma un kopīgiem spēkiem veicināt tā izaugsmi.»

Kā norāda atpūtas un sporta kompleksa «Zelta Zirgs» īpašnieks Kristers Serģis: «Pasākums jaunajā trasē iegūs «jaunu elpu». Trase būs daudzveidīgāka, tās konfigurācijā izmantos cieto segumu, kāpumus un tramplīnus. Dalībniekiem būs pieejamas brīvdabas dušas, kā arī daudz plašākas autostāvvietas. Uz norises vietu ērti varēs nokļūt gan ar privāto, gan sabiedrisko transportu - īpaši draudzīga ir vilcienu satiksme. Savukārt skatītājiem trase būs pārredzamāka un mediķiem - izbūvēti speciāli piebraucamie ceļi.»

Solījumu kļūt par skrējiena vēstnešiem klātienē Rīgas radio un televīzijas tornī deva arī vairākkārtējs Latvijas Spēkavīru čempionāta uzvarētājs, Ginesa rekordists un Čempionu līgas 2.vietas ieguvējs Agris Kazeļņiks, aktieri Lauris Dzelzītis un Artūrs Krūzkops, diriģents Ints Teterovskis, līdz šim vecākais pasākuma dalībnieks – 64 gadus vecais Viktors Suborins no Jaunpils, kā arī vairākkārtējs «DNB Stipro skrējiena» vīriešu Elites grupas uzvarētājs, vēsturiskā 97 metru augstā skrējiena veicējs Artjoms Rekuņenko.

««DNB Stipro skrējiens» ir labs atskaites punkts katram pašam, lai regulāri spētu uzturēt sevi labā fiziskajā formā. Tas, manuprāt, ir grūtākais un vispusīgākais skrējiens Latvijā salīdzinājumā ar citiem skriešanas pasākumiem. Ja esi piedalījies «DNB Stipro skrējienā», noteikti vari uzsist sev uz pleca, jo tas ir tā vērts,» teic aktieris Lauris Dzelzītis.

«Lai gan tornis ir īpašs valsts nozīmes infrastruktūras objekts, tas vienmēr bijis atvērts izaicinājumiem, kas stiprina nacionālo pašapziņu un veido kopības sajūtu. Esam gandarīti, ka augstākais Eiropas Savienības tornis trīsdesmit tā darbības gados bijis liecinieks daudziem vēsturiskiem brīžiem gan atsevišķu cilvēku, gan valsts dzīvē kopumā,» norāda VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Lai laikus sagatavotos «DNB Stipro skrējienam» un iegūtu labāku fizisko formu, pirmo reizi skrējiena dalībnieki jau no 12. februāra aicināti apmeklēt sagatavošanās treniņus. Tos otro gadu vadīs četri profesionāli, fiziski un garīgi spēcīgi un azartiski treneri no sporta kluba «Centrs» – Juta Ivanova, Danute Tamme, Pāvels Fjodorovs un Uldis Borskis.

Treniņi norisināsies trīs reizes nedēļā. Piektdienās un sestdienās paredzēta «DNB Stipro skrējiena» nodarbība sporta klubā «Centrs», un tā pieejama tiem dalībniekiem, kuri iegādāsies bezierobežojumu abonementu par īpašo «DNB Stipro skrējiena» dalībniekiem paredzēto cenu. Savukārt no 14.feburāra ikviens «DNB Stipro skrējiena» dalībnieks svētdienās aicināts piedalīties bezmaksas treniņos Zaķusalā.

Ņemot vērā, ka šogad Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadiena, proti, 4.maijs, ir trešdiena, pasākums norisināsies sestdienā, 7.maijā, lai nākamā diena būtu brīva un dalībnieki varētu atgūt spēkus, tādējādi arī dodot iespēju skrējienā piedalīties ārzemju viesiem. To skaits pēdējos gados krasi palielinājies, īpaši no Lietuvas un Igaunijas.

Līdzīgi kā pērn, dalībnieki aicināti izvēlēties savām spējām un vēlmēm atbilstošāko starta grupu. Profesionāli sportisti un cilvēki ar augstu fizisko sagatavotību var pieteikties Elites grupā, bet tie, kuriem trasē uzrādītais rezultāts nav tik svarīgs un kuri vairāk vēlas pierādīt sev, ka spēj uzveikt «DNB Stipro skrējiena» izaicinājumu, aicināti skriet Masu grupā.

Sīkāka informācija par pasākumu un reģistrēšanās «DNB Stipro skrējienam» mājaslapā: www.dnbstiproskrejiens.lv. Līdz 9.februārim biļetes iespējams iegādāties par īpašu cenu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu