Latviešu māksliniekiem uzvara Japānā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas komanda ieguvusi galveno balvu Japānas pilsētā Saporo notiekošajā 67.sniega un ledus skulptūru festivālā, kas ir viens no senākajiem un prestižākajiem šāda veida festivāliem pasaulē, informē Ārlietu ministrijā.

Latviešu mākslinieki no Jelgavas - Kārlis Īle, Maija Puncule un Mintauts Buškevics - balvu izcīnīja 12 mākslinieku komandu konkurencē no visas pasaules. Mākslinieku dalību festivālā atbalstīja Latvijas vēstniecība Japānā, Latvijas goda konsuls Asahikavā Jošikazu Inošita un Higašikavas pilsētas dome.

Mākslinieku veidotā skulptūra «Tilts» savieno divas pasaules - vīrišķo un sievišķo, kas katra šķiet neatkarīga un pašpietiekama, taču patiesībā tās ir tikai puses no kaut kā lielāka un pilnīgāka. Eksistēt tās var tikai kopā. Skulptūra veidota lakoniskā stilā, uzsverot formu tīrību un domas skaidrību, skaidroja ministrijā.

Latvijas mākslinieki Saporo sniega skulptūru konkursā bija aicināti piedalīties pirmo reizi, šo godu izpelnoties, pateicoties saviem pēdējo gadu panākumiem vairākos starptautiskos konkursos.

Festivālā, kurā tika aicinātas piedalīties stiprākās mākslinieku komandas no visas pasaules, bija apskatāmas vairāk nekā 200 sniega un ledus skulptūras. Šogad prognozētais festivāla apmeklētāju skaits bija vairāk nekā divi miljoni. Festivāls notika no 4. līdz 8. februārim.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu