Rīgā notiks alus un folkloras festivāls «Metenis 2016»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

13.februārī K.K. fon Stricka villā Aristīda Briāna ielā 9 notiks alus un folkloras festivāls «Metenis 2016». Festivāls pulcēs Baltijas labākos alus darītājus un tālākus viesus. Būs iespēja degustēt vairāk nekā simt dažādu alu garšu.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja alus darbnīcas «Labietis» pārstāvis Artūrs Zeps, pasākums notiks senlatviešu Meteņu garā - ar vispārēju līksmību, budēļiem un dažādām gadskārtai atbilstošām izdarībām. Par muzikālo un kultūras noformējumu rūpēsies «Grodi», «Vilkači» un «Dārdi».

Pēdējo gadu laikā alus piedzīvojis renesansi: aizvien populārākas kļūst amata alus darītavas jeb craft alus – mazas alus darītavas, kas pievērš īpašu uzmanību alus garšai, eksperimentējot gan ar klasiskiem stiliem, gan mūsdienīgām interpretācijām. Šo tendenci atbalstot, alus darbnīca «Labietis» jau trešo gadu pēc kārtas pulcē Meteņa duci - labākās un oriģinālākās darītavas Baltijā, kā arī vairākus ievērības cienīgus viesus no tālākām valstīm. Kopā darītavas atvedīs vairāk nekā 100 dažādu alu garšu, ko apmeklētājiem būs iespēja degustēt īpašās 160 ml festivāla glāzēs.

Alus ir tikai viens no festivāla virzieniem. Cienot senas tradīcijas, festivālā tiek atzīmēti Meteņi visā seno svinību krāšņumā. Folkloras kopa «Grodi», folkloras un cīņu klubs «Vilkači», kā arī postfolk vokāli nstrumentālais ansamblis «Dārdi» radīs Meteņu svinību gaisotni, godinot senlatviešu tradīcijas – masku pagatavošanu, lielīšanos, spēkošanos un dabas modināšanu ar dziesmām un dejām.

Pavasara modināšana notiks vēsturiskajā K.K. fon Stricka villā Aristīda Briāna ielā 9 šā gada 13.februārī.

Programmas izmaiņām seko līdzi www.metenis.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu