Latvijas 1. rokkafejnīcai Reiterna namā - četri gadi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Vēl viens mūzikas gads Reiterna namā aizritējis, laiks nosvinēt Latvijas 1. rokkafejnīcas ceturto gadu Vecrīgas sirdī. Trīs dienas - 25., 26. un 27.februārī - Mārstaļu ielā Latvijas 1. rokkafejnīcas visos četros stāvos gaidāmi dažādi un aizraujoši notikumi, kuru virpulī nozīmīgākā loma tradicionāli būs atvēlēta dzīvajai mūzikai.

Svinības aizsāksies 25.februāra vakarā, kad rokkafejnīcas telpās notiks filmu triloģijas «Savējie sapratīs» pirmās filmas «Sākums. Sešdesmitie.» pirmizrāde. Triloģijas pirmā daļa vēsta par latvju roka pirmsākumiem pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados un vētraino attīstību, spītējot «dzelzs priekškaram» un padomju laiku cenzūrai. Pēc kinoseansa īpašu koncertu sniegs filmas tituldziesmas autori - grupa «Laime Pilnīga». Ceturtdienas vakarā godināsim arī mūžībā aizgājušo Latvijas rokenrola karali Pitu Andersonu - tiks atklāta viņam veltītā slavas siena, kā arī notiks rockabilly grupas «The Swamp Shakers» koncerts.

Jubilejas svinības turpināsies piektdienas vakarā, kuru, kā ierasts, atklās jaudīgs grupas «Inokentijs Mārpls» koncerts. Savukārt turpinājumā līdz pat rīta gaismai par dejām un jautrību gādās veiksmes un izdošanās ansamblis «Rock’n’Berries».

Svētku kulminācija gaidāma sestdienas vakarā. Pulksten 20.00 notiks leģendārās grupas «Līvi», kas šogad svin nozīmīgo 40 gadu jubileju, koncerts «Līvi. 40. Deviņvīru spēks ir modies». Šis koncerts, kuru tā autors Ainars Virga organizē kā autentisku notikumu spilgtākajās vokāli instrumentālā ansambļa garās vēstures tradīcijās, būs «Līvu» 40 gadu jubilejas pirmā daļa pirms vasarā gaidāmā svinību turpinājuma koncertdārzā «Pūt, Vējiņi!». Šajā reizē tas nebūs festivāls, kurā piedalīsies virkne dažādos laikos ar grupu saistīti mūziķi, tas būs grupas «Līvi» šābrīža sastāva Koncerts ar lielo burtu.

Pirms «Līviem» un koncerta pārtraukumā uz rokkafejnīcas skatuves kāps grupa «Wild Detroit Gand & So Lucid Electric Field», savukārt pulksten 23.00 uzstāsies rokkafejnīcas apmeklētājiem labi zināmā pozitīvā roka komanda «Neon Saurdays», kam sekos jautrība visas nakts garumā kopā ar jau pieminēto «Jagermeister Brass Band», kā arī apvienību «Atis Ieviņš & The Rock Brothers».

«Jā, četri gadi nav apaļa un milzīga jubileja, tomēr dzimenes priekšvakarā, kad pienācis labs mirklis apstāties un izvērtēt četros gados notikušo, ar prieku varam apgalvot, ka izjūtam gandarījumu par šo niansēs piedzīvoto laiku Reiterna namā,» stāsta Latvijas 1. rokkafejnīcas saimnieki - brāļi Raivo & Mareks Mediņi. «Kopā ar roķenes komandu esam lepni, ka dažu gadu laikā izdevies radīt šo vietu, pamanītu un novērtētu dažādu mūziķu un mūzikas cienītāju redzeslokā. Laiks nosvinēt, lai turpinātu iesākto!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu