Ceļvedis: Ginesa rekords - «Love Cup 2016», Stinšu svētki, Alternative.lv u.c

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nedēļas nogalē daudzi īpaši atzīmēs ikgadējo mīlestības dienu, 14.februāri, kurai par godu arī TVNET apkopoja un publicēs savu notikumu ceļvedi. Tomēr paralēli sirsniņsvētkiem notiek arī daudz citu pasākumu. Par tiem lasi zemāk.

PASĀKUMI

Ziemas gaisa balonu festivāls «Love Cup 2016»

Jēkabpilī un tai līdzās esošajos Salas, Krustpils un Viesītes novados sāksies ziemas gaisa balonu festivāls «Love Cup 2016», kas būs arī mēģinājums sasniegt jaunu pasaules Ginesa rekordu. Festivāls vienkopus pulcēs 30 vadošos gaisa balonu pilotus. Viņu vidū būs arī pilots Leonīds Tjuhtajevs, kurš pirms nepilna gada, pārlidojot pāri Klusajam okeānam, uzstādīja divus jaunus pasaules rekordus - garāko un ilgāko lidojumu ar gaisa balonu. Festivāla kulminācija notiks 14.februārī, kad, laulājoties lidojuma laikā gaisa balonā, 50 pāri centīsies sasniegt pasaules Ginesa rekordu «Vislielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits». Ginesa rekords ir pieteikts un ar nosaukumu «Largest airborne wedding» oficiāli reģistrēts pasaules Ginesa rekorda organizācijā. Savukārt, iestājoties tumsai, gaisa baloni skatītājus priecēs ar vakara spīdēšanu un atsaites lidojumiem, turklāt visi festivāla programmā paredzētie atsaites lidojumi apmeklētājiem būs nodrošināti bez maksas.

Lidojumus ar gaisa balonu varēs vērot gan klātienē, gan tiešraidē TVNET!

Rīgā notiks alus un folkloras festivāls «Metenis 2016»

www.metenis.lv

Liepājā svinēs Stinšu svētkus

Februārī Liepājā jau otro gadu pēc kārtas notiks pasākums «Stinšu svētki Liepājā», informēja Liepājas domes Sabiedrības līdzdalības un veselības veicināšanas nodaļas vadītāja Zane Ģirne. Pasākums ģimenēm norisināsies 13.februārī no plkst. 11.00 līdz 17.00 Vecajā ostmalā pie Tirdzniecības kanāla. Paralēli notiks arī stinšu zemledus makšķerēšanas sacensības. Lai paplašinātu svētku piedāvājumu, no 8.februāra līdz 21.februārim Liepājas restorāni un kafejnīcas savās ēdienkartēs sniegs īpašo piedāvājumu - dažādus zivju ēdienus. Savukārt 11.februārī koncertzāles «Lielais dzintars» telpās notiks šefpavāra Ērika Dreibanta meistarklase, kuras laikā tiks gatavoti zivju ēdieni un sniegti praktiski padomi par zivju pagatavošanu un vīniem, kas īpaši piemēroti, baudot zivju ēdienus. Stinšu svētku centrālais pasākums notiks sestdien, 13.februārī, pie Tirdzniecības kanāla iepretim tirdzniecības centram «Ostmala». Šogad svētku laikā ikviens apmeklētājs varēs baudīt plašu zivju ēdienu sortimentu, klausīties muzikālus priekšnesumus un iesaistīties dažādās aktivitātēs. Atsevišķā apsildāmajā teltī bērnus gaidīs pasaku tēli, lai dotos kopīgās rotaļās, gatavotu pirātu un nāru tērpus, kā arī vērotu dažādus burvju trikus. Īpašu pārsteigumu mazajiem pasākuma dalībniekiem būs sarūpējis zinātkāres centrs «Zili brīnumi», kas bērniem rādīs dažādus trikus.

Mode, dejas Kalnciema kvartālā

13. februārī Kalnciema kvartāls aicina uz augstās modes izpārdošana – dienu, kad Kalnciema kvartāla teritorijā un mājīgajā Vīnu veikala zālē atkal satiksies modes dizaineri un mākslinieki, izpārdodot ziemas kolekcijas apģērbus, aksesuārus un apavus. Domās atvadoties no ziemas un aizejošās gadsimta zvaigznes, visas dienas garumā atskaņosim David Bowie dziesmas, vērosim modes dejas performanci, izpārdosim ziemas kolekcijas, piedāvāsim sildošas akcijas, atlaides vai īpašos piedāvājumus ziemas sezonas apģērbiem, apaviem un aksesuāriem. Aukstās modes izpārdošanas dienā 2016.gada 13.februārī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartāls atvadīsies no pēdējām ziemas paliekām un gatavosies pavasarim kopā ar tādiem LV zīmoliem kā Sin on the Beach, Walt Mizo, Malvine.lv, Krista Elsta Knitwear, Black Swan Riga, Colorfall, ZĪLE, Buduart, Rasma Puspure jewelry, Una Mikuda, YAYOI, 3 wind knots, Zigzagfactory, PetraLV un vēl daudziem citiem tirgotājiem, kas tirdziņa apmeklētājiem piedāvās savu produkciju par īpašām izpārdošanas cenām un ar atlaidēm.
Gaidāms arī pārsteigums: plkst. 12.00, 12.20 un 12.40 - «Spotlight Dance» dejas Izstāžu galerijas skatlogos!

KONCERTI

Pasniedz portāla «Alternative.lv Gada balvas» mūzikā

Beidzoties publiskajam balsojumam, noskaidroti nominanti, kuri pretendē uz «Alternative.lv Gada balvas» trofejām, kas tiks pasniegtas 12.februārī svinīgajā ceremonijā klubā «Pūce, Klubs Naktī». Trīs nedēļas portālā Alternative.lv bija iespēja novērtēt aizvadītā gada strādīgākās apvienības. Tautas balsojumā, kas ilga līdz 5.februārim, tika noskaidrotas piecas grupas kategorijās «Gada albums», «Gada video», «Zelta bumbieris» un «Gada jaunā grupa», savukārt pirmo reizi tiks apbalvots spilgtākais 2015.gada grupas koncerts kategorijā «Gada labākā uzstāšanās».

Alternative.lv Gada balvas nominanti

Rīgā uzstāsies graima reperis no Londonas «Killa P»

12.februārī galvaspilsētas klubā «One One» norisināsies pirmais sērijas «Urban Soulz» pasākums 2016.gadā. Pasākumā uzstāsies graima (grime) reperis no Dienvidlondonas, dabstepa himnas «Skeng» viens no autoriem, bijušais «Roll Deep» kolektīva dalībnieks Patrick Knight, vairāk zināms kā Killa P. Viņa ierakstus izdod «Hyperdub», «Ninja Tune» u.c. izdevniecības. Killa P kāps uz skatuves kopā ar igauņu dabstepa mākslinieku Slin, ar kuru šogad jau uzstājies festivālā «Outlook» Horvātijā. Kopā ar lūgtajiem viesiem uzstāsies arī vietējie mākslinieki Dope From Above, Lessfucc, W3C, Mavi & Grime Time, kā arī speciālais viesis no Sanktpēterburgas – Siprut.

Festivālu «Vīnes klasika» atklās ar Mocarta mūziku

Lielajā ģildē 12.februārī notiks festivāla «Vīnes klasika» atklāšanas koncerts, kurā skanēs austriešu komponista Volfganga Amadeja Mocarta sakrālās motetes un operu fragmenti, informē «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica. Festivāla atklāšanas koncertā piedalīsies soliste Elīna Šimkus, Rīgas Doma zēnu koris un «Sinfonietta Rīga» Mārtiņa Klišāna vadībā. Koncertprogrammā skanēs ārijas no operām «Figaro kāzas», «Dons Žuans», «Tā dara visas», «Burvju flauta» un «Karalis - gans», kā arī slavenās motetes «Exsultate, jubilate», «Regina Coeli» un citas. Koncerta noslēgumā skanēs «Laudate Dominum», kas ir viens no Mocarta zināmākajiem un sirsnīgākajiem sacerējumiem, ko teju katrs soprāns iekļauj savā repertuārā.

Rīgā «t.A.T.u» dalībniece Jūlija Volkova, Šura, Detsl u.c.

Svinot Svētā Valentīna dienu, 14. februārī «Arēnā Rīga» notiks muzikāls pasākums, kurā populārākie 2000.gadu hiti izskanēs savulaik populāru Krievijas mūziķu izpildījumā, informēja pasākuma organizatoru pārstāve Irēna Drozdova. Pasākumā uzstāsies kādreizējā grupas «t.A.T.u» dalībniece Jūlija Volkova, ekstravagantais un provokatīvais Šura, grupa «Bratya Grim», 2000. gadu tīņu elks reperis «Detsl», «Zvaigžņu fabrikas 4» dalībniece Angina un grupa «Virus» ar tās neaizstājamo vokālisti Olgu «Laki».

«Melo-M» dosies 10 gadu jubilejas koncertturnejā pa Latviju

Atzīmējot radošās darbības 10. gadadienu, šajā ziemas un pavasara sezonā čellu trio «Melo-M» dosies koncertturnejā pa Latvijas pilsētām, klausītājiem piedāvājot gan jaunus skaņdarbus, gan visu laiku iecienītākās kompozīcijas no kolektīva repertuāra. 10 gadu darbības laikā čellu trio «Melo-M» no it kā nejaušas iniciatīvas pārtapis par vienu no vadošajiem Latvijas mūzikas kolektīviem un neformālu Latvijas mūzikas vizītkarti arī ārpus valsts robežām. Atzīmējot karjeras laikā sasniegto, «Melo-M» saviem klausītājiem Latvijas pilsētās piedāvās īpašu un svinīgu atskatu uz paveikto. Līdzās koncertos daudz atskaņotām dziesmām īpaši šai turnejai «Melo-M» mūziķi sagatavojuši arī vairākas sen nedzirdētas kompozīcijas un gaidāmi arī vairāki pirmatskaņojumi. Trio jubilejas turnejas koncerti notiks 14.februārī Jelgavas Kultūras namā.

cafe Leningrad: «Mēnessputni» & «Marlēna»

Piektdien, 12.februārī, cafe Leningrad (Valdemāra ielā 4) no plkst. 21.00 spēlēs dj Tanheizers, pazīstams kā viens no labākajiem blūza, blūzroka, rokabillija, kā arī nedaudz svinga, džezfanka un regeja dīdžejiem. Sestdien, 13.februārī, plkst. 21.00 uz cafe Leningrad skatuves kāps hārdroka grupa «Mēnessputni» & «Marlēna». Grupa «Mēnesputni» dibināta 2014.gada septembrī, apvienojoties trim entuziasma pilniem mūzikas mīļotājiem: Reinim Ārgalam (vokāls, bass), Reinim Ratniekam (bekvokāls, ģitāra) un Armandam Vaškēvičam (sitaminstrumenti).
Grupa «Marlēna» palikusi pie patiesās mūzikas vērtības – rokmūzikas, lai gan mēs melotu, ja teiktu, ka tas ir tīrais roks. Gadās arī dziesmas ar citu mūzikas stilu piejaukumu. Pirmsākumi nav jāmeklē nekur tālu, jo «Marlēnas» sākums ir 2013.gada vasara, kad apvienojās divu Latvijas leģendāro grupu Afterdream un The Crows dalībnieki.

IZRĀDES

Pirmizrāde jaunās režisores Martas Elīnas Martinsones iestudējumam «Gaidot Gintu»

14.februārī Ģertrūdes ielas teātrī - pirmizrāde jaunās režisores Martas Elīnas Martinsones iestudējumam «Gaidot Gintu». Henrika Ibsena lugā Solveiga apsolīja gaidīt Pēru Gintu atgriežamies no viņa klejojumiem un sevis meklējumiem. Viņa savu solījumu turēja. Un gaidīja visu dzīvi. No vienas puses, viņa iemieso absolūtu uzticību un šķīstu mīlestību, bet, no otras, tas ir skumjš stāsts par sievieti, kuras dzīve pavadīta sastingušā stāvoklī. Lomās - Madara Botmane, Jana Čivžele un Daiga Kažociņa. Mūzika - Andris Indāns, video - Zane Zelmene.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu