Valmierā un novados notiks pirmais velo-kino festivāls «Kino pedālis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Valmierā un apkārtējos novados no 13. maija līdz 15. maijam paredzēts īstenot vēl līdz šim nebijušu pasākumu velo-kino festivālu «Kino pedālis», tā aizsākot jaunu tradīciju ik gadu pulcināt velo draugus, lai vienā nedēļas nogalē piedzīvotu riteņbraukšanu neparastā duetā ar kino.

Festivāla «Kino pedālis» mērķis ir pieteikt Valmieru, kā arī Kocēnu un Burtnieku novadus kā riteņbraucējiem visdraudzīgāko galamērķi Latvijā, atklāt vasaras aktīvā tūrisma sezonu un piedāvāt kvalitatīvu atpūtu, sapludinot velosipēda un kino robežas krāsainā brīvdienu piedzīvojumā, informēja festivāla rīkotāju pārstāve Elīna Megne.

Festivāls vienlaikus norisināsies Kocēnu un Burtnieku novados, bet tā centrs būs Valmiera, kas līdz šim bija labi zināma kā BMX un citu sporta veidu pilsēta. Tā kā riteņbraucēji mīl arī kino, festivālā galvenais uzsvars tiks vērsts uz kino un velo kultūru mijiedarbību.

Festivāla pirmajā dienā, 13. maijā, notiks «Kino nakts», kuras laikā, pārvietojoties ar divriteņiem starp septiņiem neparastiem kinoteātriem, festivāla dalībnieki varēs sagatavot paši savu kino programmu un skatīt gan pašmāju, gan ārzemju filmas par un ap velo tēmu. Zināms, ka festivālu atklās filma «Pulksteņmeistars» par leģendāro latviešu velomehāniķi Arkādiju Sveci, kurš savu mūžu veltījis velosipēdiem, un arī pats meistars ir apstiprinājis dalību pasākumā.

«Kino nakts» programmā īpaša vieta ir paredzēta arī dažādu autoru iesūtīto filmu konkursam, tādēļ iesniegt savu darbu festivālam ir aicināti gan pieredzējuši kino veidotāji, gan jaunie režisori. Filmu pieteikumi tiek gaidīti līdz maijam. Plašāka informācija par filmu iesniegšanu skatāma festivāla mājaslapā «www.kinopedalis.lv».

www.kinopedalis.lv

14. maijā būs gaidāms festivāla centrālais notikums - velobrauciens, kad dalībnieki varēs izlemt, kurā no trim piedzīvojumu velomaršrutiem vēlas doties - «Ģimeņu pedālī», «Puspedālī» vai «Dižpedālī». Tās nebūs sacensības, bet gan veselīga atpūta un spēle, kas izvedīs pa Valmieras un novadu skaistākajam vietām un tūrisma objektiem līdz pat Valmiermuižai, Kocēniem, Sietiņiezim un Vaidavai. Maršrutus bagātinās ar kino saistītas pieturvietas un performances, kurās iespēja piedalīties būs ikvienam dalībniekam.

Visas dienas garumā Valmieras centrā notiks arī «Velo bazārs», vienkopus pulcinot plašu skaitu velo jomas pārstāvju, bet vakarā Valmieras centru pieskandinās «Kino pedāļa» ballīte ar kopīgu finišu, lielo loteriju, komiķiem, mūziķiem, video projekcijām, velo paraugdemonstrējumiem un citām atrakcijām.

Festivāla pēdējā dienā klētī līdzās «Valmiermuižas alus» darītavai festivāla dalībniekus sagaidīs īpašs brokastu piedāvājums, bagātīgi klāts galds un veselīgi atspirdzinājumi. Būs arī kino un kopīga atskatīšanās uz festivāla priekiem un piedzīvojumiem, bet līdzās esošajā Valmiermuižas pils parkā pieejamas zirgu izjādes un muižas rotaļu laukums bērniem.

Iepriekšpārdošanā visām trim festivāla dienām biļete vienai personai maksā desmit eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu