Nacionālajā teātrī notiks mūzikas, dzejas un stāstu vakars «Jušanas»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar plkst.18.30 Latvijas Nacionālā teātra «LMT Jaunajā zālē» izskanēs Gundara Grasberga, Kārļa Kazāka un Māra Bīmaņa uzvedums «Jušanas», informēja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

«Jušanas» ir mūzikas, dzejas un stāstu vakars, kurā mākslinieki paši meklē savu pieaugšanu, «spoguļojoties» Imanta Ziedoņa, Ojāra Vācieša un Vizmas Belševicas dzejas un stāstu rindās, «atspīdot» paši ar savām dziesmām, saviem vārdiem un sajūtām.

Kā apgalvo uzveduma dalībnieki, «Jušanas» Latvijas Nacionālā teātra «LMT Jaunajā zālē» ir mēģinājums satvert laiku, vārdu un mūziku vienā mirklī - vai pusotrā stundā.

Grasbergs, viens no spilgtākajiem savas paaudzes aktieriem, «Jušanu» vakaros ļausies piedzīvotajam un sapņotajam pašam nozīmīgākajās latviešu autoru dzejas rindās un stāstos. Ne pirmo reizi aktieris ar savu mūzikas izjūtu papildinās Kazāka dziesmu skanējumu, piepildot skaņas ainavu ar basģitāras un klavieru skaņām.

Mūziķis Kazāks nereti saviem nozīmīgākajiem mūzikas notikumiem ir izvēlējies Latvijas Nacionālo teātri un arī «Jušanu» vakarā atskaņos savas un citu autoru dziesmas - dziedot, spēlējot ģitāru un trompeti, klāstīja Rimšēviča.

Jau ierasts blakus Kazākam redzēt un saklausīt vienu no Latvijas emocionālākajiem un izsmalcinātākajiem ģitāristiem - Bīmani.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu