Vecumniekos notiks Dziesmu un deju svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Gatavojoties valsts simtgadei, 27. un 28. maijā Vecumniekos notiks 4.Vecumnieku novada dziesmu un deju svētki, informē svētku projekta vadītāja Agrita Laudurga.

«Aizvien aktīvāk iedzīvotāji sāk gatavoties mūsu valsts simtgades svinībām, kas savu kulmināciju sasniegs 2018.gadā. Vecumnieku novadā ceļš uz Latvijas simtgadi aizsāksies jau šajā pavasarī, kad novada centrā pulcēsies bērnu un jauniešu kori un tautas deju kolektīvi. Bērni un jaunieši ir mūsu valsts nākotnes veidotāji, viņi ar savu dziesmu un deju apliecinās mīlestību uz Latvijas zemi un piederības izjūtu savam novadam,» saka Laudurga.

Savukārt 2017. gada vasarā paredzēts organizēt Vecumnieku novada pieaugušo amatiermākslas kolektīvu Dziesmu un deju svētkus.

Vecumnieku novada Dziesmu un deju svētkos piedalīsies bērnu un jauniešu kori un tautas deju kolektīvi no Vecumnieku novada, kā arī bērnu un jauniešu kolektīvi no Kokneses, Bauskas, Iecavas novadiem un no Rīgas, svētku lielkoncertu papildinās arī pūtēju orķestris «Skaistkalne» un komponists Valts Pūce ar orķestri, kurš īpaši svētkiem gatavo vairākas savu dziesmu apdares.

Svētku lielkoncerta režisore un scenārija autore ir Latvijas Kultūras akadēmijas absolvente, kultūras pasākumu producente un režisore Ieva Niedre.

«Svētku laikā notiks koru un tautas deju kolektīvu kopmēģinājumi, svētku lielkoncerta ģenerālmēģinājums, «Pateicības vakara» koncerts, kas veltīts svētku dalībniekiem un kolektīvu vadītājiem, lielais Dziesmu un deju svētku gājiens, kurā, apvienojot visus svētku dalībniekus, spersim pirmos soļus mūsu kopīgā ceļā uz Latvijas simtgadi, izdzīvojot 2015. gada vasarā nepiedzīvoto svētku gājienu, savukārt Vecumnieku brīvdabas estrādē notiks skanīgs lielkoncerts, kas būs veltīts mūsu novada un mūsu Latvijas zemes skaistumam,» informē Laudurga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu