Kultūras akadēmijā atzīmēs Valpurģu nakti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) desmito reizi notiks mūzikas un kultūras nakts Valpurģi, kas šogad norisināsies no astoņiem vakarā līdz rīta gaismai, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Paula Pujēna.

Valpurģu rīkotāji ir LKA Studējošo pašpārvalde «Cits Skatu Punkts». Mūzikas un kultūras cienītāji aicināti pievienoties maģiskākajam notikumam Maskavas forštatē - laisties dejās Lielajā zālē pie iecienītām latviešu mūzikas grupām, baudīt akustiskos koncertus «chill zonā», vērot LKA mākslinieku priekšnesumus un noskatīties pēdējo gadu LKA topošo režisoru filmas LKA pagrabā, kā arī pusnaktī piedalīties uguns rituālā.

Lielajā zālē uzstāsies jauno mūziķu konkursa «Iesildām Valpurģus 2016» uzvarētāji «Careless Afterlife», iesildot tādas grupas, kā «Sigma», «Inokentijs Mārpls», «SunSuns», «Oranžās brīvdienās» un ārzemju viesus, kurus rīkotāji paziņos, tikai pasākumam tuvojoties.

Valpurģus svin laikā, kad mostas daba. Pēc kristietības ieviešanas šos svētkus māņticība pārdēvēja par velnu un raganu svētkiem. Valpurģu naktī notika pagānisku un bezdievīgu ierašu cienīšana un raganu, ļaunu garu un spoku sanākšana un dancošana vecās pagānu ziedu un tiesas vietās. Savukārt LKA Valpurģu nakts ir kļuvusi par savdabīgu pavasara svinēšanu aktīvajā studiju periodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu