Latvijas muzejos pērn reģistrēts lielākais apmeklējumu skaits vēsturē

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas muzejos pērn reģistrēti 3 259 783 apmeklējumi, kas ir gandrīz par 300 tūkstošiem vairāk nekā 2014. gadā un lielākais apmeklējumu skaits aizvadītajās desmitgadēs, informē Kultūras ministrijā (KM).

Visapmeklētākais pērn bijis Turiadas muzejrezervāts, kurā reģistrēti 258 932 apmeklējumi. Tam seko Rundāles pils muzejs ar 235 695 apmeklējumiem, kā arī Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejs ar 179 315 apmeklējumiem. Piecu apmeklētāko muzeju topā iekļuvis arī Bauskas pils muzejs, kurā saskaitīti 168 117 apmeklējumi. Savukārt piektais apmeklētākais muzejs ar 155 819 apmeklējumiem ir muzejs «Rīgas birža».

KM Muzeju nodaļas vadītājs Jānis Garjāns stāstīja, ka apmeklējumu skaita pieaugums noticis tieši individuālo apmeklētāju kategorijā. Pēc eksperta domām, tas ļauj izdarīt secinājumu, ka cilvēki aktīvāk sākuši iet uz muzejiem. Daļa no individuālajiem apmeklētājiem varētu būt arī ārzemju tūristi, kas nozīmē, ka arī viņi aktīvāk sākuši braukt uz Latviju individuāli, neiekļaujoties tūristu grupās, skaidroja Garjāns.

Eksperts prognozē, ka nākamgad muzeju apmeklētāju skaits varētu vēl pieaugt, jo apmeklētājiem atkal būs pieejami tādi iecienīti muzeji kā Latvijas Nacionālais mākslas muzejs un Rīgas Motormuzejs, kuri bija slēgti rekonstrukcijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu