Siguldā notiek 13. Latvijas Stādu parāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA / LETA

Šodien un rīt, 1.maijā, Siguldas Svētku laukumā notiks 13.Latvijas Stādu parāde, aicinot apmeklētājus no tuvākām un tālākām pilsētām un valstīm, uzzinājām pašvaldībā.

Stādu parādē piedalās tikai stādu audzētāji no Latvijas, tā popularizējot un izceļot tieši Latvijas stādu audzēšanas nozari. Pasākums apmeklētājiem divu dienu garumā būs bez maksas.

Latvijas Stādu parāde notiek dārzkopības aktīvās sezonas sākumā, kad dārza mīļi no malu malām rod laiku apskatīt visu, ko piedāvā Latvijas stādu audzētavas. Pasākuma laikā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Pasākuma laikā notiks arī amatnieku tirgus ar Latvijā ražotām amatniecības precēm un pārtiku, kā arī dārza precēm un tehniku.

Šogad pasākuma centrā būs ierīkots miera dārzs - taka, atspoguļojot dažādus tam raksturīgos elementus. Iedvesmu no izveidotā maketa varēs smelties ikviens apmeklētājs. Svētku laukuma centrā būs apskatāma jauno šķirņu un augu izstāde no Latvijas audzētājiem. Tā organizēta sadarbībā ar SIA «Onava» un žurnālu «Dārza Pasaule». Par pasākuma noskaņu pasākuma dienās rūpēsies Siguldas novada Kultūras centra pārstāvji.

Pirmajā pasākuma dienā norisināsies tradicionālā reto stādu izsole, kurā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti diviem mērķiem - labdarības organizācijai «Eņģeļu koks» un biedrībai «Ar sirdi delnā», kuru stendi arī atradīsies pasākumā. Abās pasākuma dienās norisināsies konkursi apmeklētājiem sadarbībā ar «Fiskars», žurnāliem «Dārza Pasaule» un «Ilustrētā Junioriem».

Tāpat 30.aprīlī norisināsies Valmieras SOS ciemata konkursa fināls, kur savā starpā sacentīsies divas SOS ciemata komandas, ierīkojot savu «Mana ciemata dārza» maketu. Uzvarētāja komanda saņems galveno balvu no AS «Tallink Latvija» - jūras ceļojumu maršrutā Rīga-Stokholma-Rīga. Uzvarētāju dārza ideju dzīvē palīdzēs īstenot Stādu audzētāju biedrība kopīgi ar konkursa atbalstītājiem. Dalībnieki saņems pārsteiguma balvas arī no citiem konkursa atbalstītājiem - «Fiskars», izdevniecības «Dienas žurnāli» un «Ghetto Games».

Stādu parādes laikā darbosies akcijas «Uzzied eņģeļu koks» labdarības stends. Tajā kvalitatīvus, Latvijas audzētāju dāvinātus stādus varēs iegādāties par ziedojumiem Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai, kas sadarbībā ar Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu nodrošina smagi slimu bērnu aprūpi mājās. Stādu iegādāšanās tieši akcijas «Uzzied eņģeļu koks» stendā būs iespēja tikt pie kārotiem jaunumiem savam dārzam, vienlaikus ziedojot naudu labdarībai, jo visi par augiem savāktie līdzekļi tiks izlietoti, lai bērni, kuriem ir smagas saslimšanas, saņemtu profesionālu palīdzību savā dzīvesvietā.

Abas dienas «Labo un radošo darbu apvienības» teltī savu īsto un atbildīgo saimnieku gaidīs biedrības «Ar sirdi delnā» izglābts, vesels, vakcinēts un čipots kucēns. Tāpat notiks Kurzemes zāļu un puķu sievas konkursi - «Atmini tējiņu» un «Puķe pazaudēja ziedlapiņu». Varēs iegādāties rakstnieces Daces Priedes unikālās grāmatzīmes, kā arī Daces Priedes un Zandas un Jāņa Radziņu grāmatas.

Latvijas Stādu parādi organizē Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar Siguldas novada domi. Atbalsta SIA «Laflora», AS «Latvijas Valsts meži», «Tallink», «Fiskars», «Kronus», SIA «Silja», Bulduru Dārzkopības vidusskola un Bulduru skolas attīstības biedrība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu