Foto: atklāta jaunā tūrisma sezona Kuldīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šodien Kuldīgā ar pavasara palu šovu «Lido zivis Kuldīgā» tika atklāta jaunā Kuldīgas vasaras tūrisma sezona. Šāds pasākums Kuldīgā ik gadu tiek rīkots par godu vimbām, kas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu - Eiropas platāko ūdenskritumu. Pasākuma apmeklētāji ne vien varēja vērot unikālus dabas skatus - vimbu augstlēkšanas paraugdemonstrējumus, bet arī baudīt daudzveidīgu kultūras un izklaides programmu.

Jau no plkst.6 rītā uz cīņu par dižo lomu - «Planējošo vimbu» - pulcējās makšķernieki. Savukārt no plkst.11 varēja doties uz pasākumiem Pilsētas dārzā, skvērā pie Kurzemes kultūras mantojuma centra «Kūravas» un citviet pilsētā.

Tie, kuriem patīk stāstīt un klausīties stāstus, no plkst.12 varēja apmeklēt 10.Kurzemes stāstnieku festivālu «Ziv zup» pie Kurzemes kultūras mantojuma centra «Kūrava», kur notika zivju zupas vārīšana, stāstot stāstus. Šoreiz pasākuma īpašie viesi bija biedrības «Latvijas kalēju brālība» meistari, kuri rādīja savas amata prasmes. Kad zupa bija izvārīta, katrs varēja nopelnīt savu porciju apmaiņā pret stāstu.

Pilsētas dārzā ar zivju zupu cienāja meistares no Kuldīgas novada muzeja.

Detalizēta pasākuma programma - Kuldīgas pašvaldības mājaslapā.

Aplūko foto!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu