4.maijā pasākumi, tostarp LNMM atklāšana

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA, TVNET

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 26. gadadienā gaidāmi dažādi pasākumi, tostarp Saeimas svinīgā sēde, kā arī Valsts izglītības satura centra organizētais Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru defile programmu finālkonkursu un apvienotā pūtēju orķestra koncertu laukumā pie Brīvības pieminekļa un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atklāšana.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinībās rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt svinīgo Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atklāšanas pasākumu, kas sāksies plkst. 10.00, un notiks Valdemāra ielas posmā no Kalpaka bulvāra līdz Elizabetes ielai. Pasākumā būs iespēja bez maksas apskatīt atjaunoto muzeja ēku un jauno ekspozīciju «Latvijas māksla. 19.-20.gadsimts», kā arī divas izstādes «Miervaldis Polis. Ilūzija kā īstenība» un «Boriss Bērziņš. Sudrabs/Zelts».

Ārpusē pie muzeja ēkas līdz pat plkst. 20.00 varēs klausīties Latvijas skatuves mākslinieku - Ingas Šļubovskas-Kancēvičas, Elzas Rozentāles, DJ Monstas, Laimas Jansones, vokālo grupu «Framest» un «Anima Solla», stīgu kvartetu «Sotto Voce» un «Sensus», kā arī ansambļa «Brokastis četratā» sniegumu.

Līdz ar māksliniecisko programmu pasākuma apmeklētāji varēs nesteidzoties baudīt svētku atmosfēru ar izsmalcinātām uzkodām un dzērieniem uz ielas ierīkotajās baltajās pop-up kafejnīcās. Otrpus muzeja ēkai, Esplanādes parka pusē bērni aicināti iesaistīties radošajā darbnīcā «Ceļš uz muzeju». Savukārt pie Latvijas Mākslas akadēmijas ikviens būs gaidīts «Baltā galdauta svētku» piknika zonā.

Pūtēju orķestru konkurss un koncerts notiks no plkst.11:00 līdz 13.30, kad Latvijas skolu pūtēju orķestri savas muzicēšanas un defile prasmes demonstrēs gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem, gan starptautiskajai žūrijai.

Skolu putēju orķestru priekšnesums tradicionāli jau vienpadsmito gadu pēc kārtas ir neatņemama svētku programmas sastāvdaļa Rīgā, un ieguvis lielu interesi un atsaucību kā ļoti dzīvespriecīgs, krāsains un pozitīvām emocijām bagāts pasākums.

Svinīgi pasākumi notiks arī Saeimā.

Plkst.12 Saeima sanāks uz svinīgo sēdi, kurā uzrunu teiks priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Sēdē tradicionāli aicināts piedalīties Valsts prezidents, bijušie Valsts prezidenti, Ministru kabineta locekļi, Augstākās padomes deputāti, kuri balsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, ārvalstu diplomātiskais korpuss un starptautisko organizāciju pārstāvniecību vadītāji Latvijā. Šogad uz svinīgo sēdi aicināti arī bijušie Saeimas priekšsēdētāji.

Tāpat 4.maijā Saeimas deputāti piedalīsies vairākos citos svinīgajos pasākumos.

Paredzēts, ka plkst.11 Saeimas Dzeltenajā zālē tiks atklāta Gunāra Kusiņa grāmata «Latvijas parlamentārisma apskats» svinīgā atvēršana, pēc parlamenta svinīgās sēdes plkst.12.45 Saeimai tiks dāvināts Zigfrīda Annas Meierovica portrets.

Savukārt plkst.13.15 Saeimas nama pagalmā notiks tradicionālā kopīgā fotografēšanās, plkst.14.00 deputāti pie Brīvības pieminekļa noliks ziedus, bet plkst.14.45 Saeimas Viesu zālē tiks rīkoti Baltā galdauta svētki Augstākās padomes deputātiem.

Valsts svētkiem veltīti pasākumi notiks arī kultūras centros, muzejos un baznīcās.

Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» būs animācijas filmu seanss bērniem un koncerts «Likteņlīnijas», kultūras centrā «Imanta» koncertēs Ieva Kerēvica, Andris Ērglis un Igo, bet kultūras centrā «Iļģuciems» iedzīvotāji aicināti uz koncertu «Mana uguns». Rīgas Sv. Jāņa baznīcā klausītāji gaidīti koncertā «Brīvība. Dzīvība», savukārt Rīgas Sv. Pētera baznīcā apmeklētājus priecēs koncerts latviešu kormūzikas koncertu ciklā «Tev mūžam dzīvot, Latvija!». Latviešu kora dziesmas skanēs arī «Lielajā ģildē», koncertā «Laika vēji Latvija» un Latvijas Nacionālajā teātrī, kur notiks svētkiem veltīts kormūzikas un tautas deju koncertuzvedums «Pie Daugavas».

Saistībā ar svētkiem Rīgā būs ievērojami satiksmes ierobežojumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu