Pūtēju orķestru defilē un koncertu pie Brīvības pieminekļa vērot ieradies pulks iedzīvotāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru defilē un koncertu Brīvības pieminekļa pakājē trešdien, 4.maijā, vērot ieradies ievērojams skaits rīdzinieku un pilsētas viesu.

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 26.gadadienā Valsts izglītības satura cents organizē Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru defile programmu finālkonkursu un apvienotā pūtēju orķestra koncertu laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Skanot pūšamajiem instrumentiem, rībot bungām, jaunieši izpilda arī pasaulē zināmus hītus, kā piemēram The White Stripes dziesmu «Seven Nation Army». Koncerta dalībnieki tērpušies košos tērpos. Pasākuma norises vietā novietots arī liels ekrāns, kas iedzīvotājiem, kuri stāv tālāk, ļauj baudīt koncertu.

TVNET jau rakstīja, ka 4.maijā Brīvības pieminekļa pakājē notiks koncerts. Koncerts norisināsies līdz plkst.13.30.

Skolu putēju orķestru priekšnesums tradicionāli jau vienpadsmito gadu pēc kārtas ir neatņemama svētku programmas sastāvdaļa Rīgā, un ieguvis lielu interesi un atsaucību kā ļoti dzīvespriecīgs, krāsains un pozitīvām emocijām bagāts pasākums.

Konkursu vērtē starptautiska žūrija: Lietuvas bruņoto spēku orķestra diriģents Egidijus Ališauskas, Igaunijas robežsardzes orķestra diriģents Arvi Miido, Latvijas Republikas Zemessardzes orķestra diriģents Andis Karelis, Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedras profesors Jānis Siliņš,režisors un horeogrāfs Kārlis Božs.

Pasākuma noslēgumā apvienotais orķestris, kas apvieno ap 500 jauno mūziķu, atskaņos G.F.Hendeļa maršu no «Occassional Oratorio», V.Līra«Še kur līgo priežu meži», I.Kalniņa «Pūt vējiņi» un A.Krūmiņa aranžēto R.Paula «Draudzes bazāru».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu