Dienu pēc LNMM atklāšanas rindas pie muzeja durvīm nav

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Dienu pēc Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) atklāšanas rinda pie muzeja durvīm neveidojas, informēja LNMM pārstāve Anna Balandina.

Viņa stāstīja, ka nedaudz pēc desmitiem muzeju bija apmeklējuši aptuveni simts cilvēku. «Tas ir vidējs apmeklētāju skaits. Muzejs sāk darbu normālā režīmā,» norādīja Balandina.

Trešdien, LNMM galvenās ēkas atklāšanas dienā, muzeju apmeklēja vairāk nekā 19 tūkstoši cilvēku. Balandina atzina, ka neliela daļa cilvēku, kuri stāvēja rindā, lai apmeklētu muzeju, tajā neiekļuva. Ārpusē palikušie tika informēti par iespējām muzeju apmeklēt «Muzeju naktī», 18.maijā, kā arī katra mēneša pēdējā svētdienā, kad ieeja muzejā ir bez maksas.

Balandina stāstīja, ka par spīti lielajam cilvēku skaitam muzeja pirmā darba diena noslēdzās bez starpgadījumiem. «Apmeklētāju bija ļoti daudz, bet to plūsma - salīdzinoši mierīga,» teica muzeja pārstāve.

Jau ziņojām, ka LNMM, kas trešdien tika atklāts pēc trīs gadu ilgušas rekonstrukcijas. Rinda pie muzeja 4.maijā bija visas dienas garumā.

Pasākuma apmeklētājiem bija iespējams bez maksas iepazīties ar LNMM pastāvīgo ekspozīciju «Latvijas māksla. 19.-20. gadsimts» un īpaši muzeja atvēršanai sagatavotajām izstādēm, kas veltītas Latvijas māksliniekiem Miervaldim Polim un Borisam Bērziņam.

Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka – bez kapitālā remonta bija kalpojusi sabiedrībai jau 107 gadus.

LNMM rekonstrukcijas izmaksas ir 29 miljoni eiro.

LNMM ir atvērts katru dienu, izņemot pirmdienu. Otrdienās, trešdienās un ceturtdienās muzejs strādā līdz plkst.18, savukārt piektdien - līdz plkst.20. Sestdienās un svētdienās muzeju var apskatīt līdz plkst.17.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu