Aicina svinēt Pārdaugavas svētkus 2016

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

21.maijā Arkādijas parkā un tā apkārtnē Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija kopā ar radošiem pārdaugaviešiem - kultūras un izglītības iestādēm, uzņēmējiem, sportistiem, mūziķiem - aicina uz Pārdaugavas svētkiem, kur no plkst.12.00 līdz pat 23.00 notiks dažādas aktivitātes - darbnīcas, koncerti, izstādes, sporta sacensības u.c., kuras noslēgs muzikāls uzvedums «Pārdaugavas logos» un balle ar grupu «Opus Pro».

21.maijā Pārdaugavas svētki Arkādijas parkā, Uzvaras parkā, O.Vācieša un J.Akuratera muzejā, kā arī pie Māras dīķa tiks svinēti jau septīto reizi. Šogad svētku tēma ir «Pārdaugavas logi», kas ir aicinājums pārdaugaviešiem un apkaimes viesiem ieskatīties iekšā, palūkoties ārā, ielaist svaigu gaisu un caur loga rāmi ļaut sev ieraudzīt neparastu ainavas rakursu. Tāpēc Pārdaugavas svētku rīkotāji aicina Pārdaugavas iedzīvotājus, iestādes un organizācijas piedalīties līdzdalības akcijā «Stāsti Pārdaugavas logos». Līdz 16.maijam ikviens aicināts noformēt ēkas logus ar «stāstu» un pieteikt to svētku mājaslapā, lai kopīgi veidotu stāstu karti.

Uz skatuves Arkādijas parka virsotnē no plkst.12.00 notiks koncerts ģimenēm, kurā piedalīsies Pārdaugavas kultūras centru, bērnu un jauniešu interešu izglītības iestāžu un skolu labākie radošie kolektīvi. Plkst.15.00 Arkādijā ar priekšnesumu viesosies pārdaugaviete aktrise Indra Burkovska, savukārt plkst.16.00 uz skatuves kāps Hāgenskalna muzikanti un deju ansamblis «Pērle».

Plkst.18.00 Arkādijā izskanēs muzikāla leģenda par Daugavas kreiso krastu «Pārdaugavas logos». Uzvedums tapis kā iniciatīva stāstīt par īpašo Pārdaugavā un dot iespēju stāstīt tiem, kas Daugavas kreisajā krastā dzīvo, strādā vai dzīvojuši kādreiz, tas ir - tiem, kam Pārdaugava ir pazīstama un tuva. Uzvedumā kopā savijas Pārdaugavas vietas, dažādu laikmetu mūzika, Pārdaugavas dzejnieku un komponistu daiļrade. Uzvedumā piedalās komponists Jēkabs Nīmanis un viņa festivālu orķestris, jaunie Pārdaugavas mūziķi un dejotāji, diriģents Normunds Dreģis. Gājēja lomā iejuties Jaunā Rīgas teātra aktieris Varis Pinķis, režisore - Ieva Niedre.

Savukārt plkst.20.00 sāksies zaļumballe, kurā uz skatuves kāps Normunds Jakušonoks ar draugiem, kā arī leģendārā rokkgrupa «Opus Pro».

Arkādijas parkā no 12.00 līdz 18.00 notiks dažādas darbnīcas, brīvdabas izstādes, amatu demonstrējumi, eksperimenti, spēles un atrakcijas, mākslas plenērs, darbosies tirdziņš un brīvdabas kafejnīcas. Tostarp Friča Brīvzemnieka pamatskola aicinās svētku apmeklētājus izgatavot logos liekamus dekorus. Turpat notiks arī dabaszinātņu likumsakarību izpēte, darbojoties «Miniphanomenta» darba stacijās. Kultūras centra «Iļģuciems» Amatu mājas meistari - rokdarbnieces, audējas, pinējas un kalēji - dalīsies ar savām prasmēm un zināšanām, savukārt glezniecības studijas «Grīva» dalībnieki zīmēs interesentu portretus. Bērnu un jauniešu centrs «Zolitūde» piedāvās radošās lego, papīra, pērlīšu vēršanas darbnīcas un rotaļu zonu. Savukārt bērnu un jauniešu centrs «Altona» Arkādijas parkā organizēs atvērto mākslas plenēru, un radītie darbi tiks izstādīti Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Virs Mārupītes varēs aplūkot Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas audzēkņu un skolotāju vides mākslas darbus «Logi». Turpat pie Arkādijas esošā Rīgas Katoļu ģimnāzija svētku dienā ikvienu aicinās apskatīt unikālo Ernsta Frīdriha Todes jūgenda stila vitrāžu.

Pārdaugavas svētkos notiks daudzveidīgas sportiskas aktivitātes. Arkādijas parkā būs iespēja izmēģināt dažādu grūtības pakāpju virvju trasi, nobraucienu pa virvi, Rīgas Volejbola skolas veidotās stafetes. Uzvaras parkā notiks kartinga sacensības Riga Kart Cup 2016, MyFitness Pārdaugavas kauss 2016 ielu basketbolā, virves vilkšanas sacensības, Pārdaugavas kauss Pludmales volejbolā u.c. Būs iespēja vērot regbija paraugspēli, Slackline Latvija paraugdemostrējumus un piedalīties Nike Training Club atvērtajā treniņā treneres Alenas Eldmanes vadībā. Māras dīķī notiks Starptautiskās kuģu modeļu sacensības «Pārdaugavas kauss 2016» dažādās klasēs, savukārt sacensību starplaikos skatītājiem būs iespēja vērot līdz šim pilsētvidē neredzētu ātrumlaivu modeļu Latvijas nacionālās izlases paraugdemonstrējumus ūdenī, kā arī aplūkot dažādus kuģu modeļus.

Latvijas Nacionālā bibliotēka svētkos aicina piedalīties akcijā «Īpaša grāmata īpašā plauktā». Tā ir iespēja ikvienam dāvināt Latvijas Nacionālajai bibliotēkai sev īpašu grāmatu, ierakstot titullapā vēstījumu, kas saistās ar šo grāmatu. Tā kopā ar tūkstošiem citu grāmatu nonāks bibliotēkas Tautas grāmatu plauktā. Pārdaugavas svētkos Arkādijas parkā darbosies grāmatu pieņemšanas punkts.

Pārdaugavas svētkos Ojāra Vācieša muzejs būs atvērts apmeklētājiem no plkst.12.00, un plkst.16.00 aicina uz radošu pēcpusdienu ģimenēm «Astoņi kustoņi», muzeja dārzā uz darbnīcām, kā arī rotaļām ar Ilgu Reiznieci, savukārt 18.00 - uz teātra «Zīļuks» dzejas uzvedumu bērniem. No plkst.19.00 muzejā sākas «Muzeju nakts» programma - instalācija «Atmošanās», kas ir O.Vācieša un mākslinieka I.Helmūta radošo darbu satikšanās telpā multimediālā veidā, kino vakars muzeja dārzā, Ievas Akurateres koncerts «Sirds varā» u.c.

Savukārt domubiedru grupa «Tuvā Pārdaugava» sarūpējusi aktivitāti velobraucējiem - orientēšanās spēli «Atklāj Pārdaugavas noslēpumus!». Arkādijas parkā katram interesentam vai interesentu grupai tiks izsniegta karte un uzdevumu lapa ar norādēm uz slēpņiem dažādās Pārdaugavas vietās.

Pārdaugavas svētkus īsi pirms 23.00 noslēgs uguņošana virs Māras dīķa.

Svētki notiek, pateicoties Rīgas domes atbalstam un Pārdaugavas uzņēmējiem - Latvijas Finieris, Gemoss, Voldemārs, Hanzas maiznīca, Arkolat, Labo Logu Aģentūra, Lenta, MFD Veselības centrs u.c.

Visa svētku programma, kā arī logu stāstu karte pieejama mājaslapā www.pardaugavassvetki.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu