Šonedēļ – Jelgavas pilsētas svētki

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai jelgavnieki sajustu, ka ir daļa no Jelgavas, katrs pilsētas iedzīvotājs ar savām pozitīvajām emocijām un dalību pasākumos reizē būs arī svētku veidotājs. Šogad svētki norisināsies no 27. līdz 29. maijam, un aktivitāšu moto ir «Pa gabaliņam Jelgavu lieku».

Kā lielākā Pilsētas svētku «odziņa» šogad paredzēts 3D multimediāls šovs «… kādu nakti pilsētā ienāca mežs!» jeb gaismu un video projekciju performances uz kokiem, ko Pasta salā varēs vērot piektdienas un sestdienas vakarā. Projekta stāsts veidots, iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa «Zaļās pasakas» un tās motīviem – pilsētā ienāks mežs, kura koki prot runāt. Multimediālais šovs veidots kā 40 minūšu gara animācija par pieciem abstraktiem tēliem – meža gariem. Šova laikā Pasta salas koki atdzīvosies, tādējādi parādot, cik Latvija ir skaista, un sacīs novēlējumus pilsētai.

Gājiens un divas balles Hercoga Jēkaba laukumā un Pasta salā

Svētkus tradicionāli atklās svinīgais gājiens, kas paredzēts piektdien, 27. maijā, pulksten 18. Tajā, pārstāvot dažādas iestādes, uzņēmumus, organizācijas un interešu grupas, aicināts piedalīties ikviens jelgavnieks, apliecinot, cik vienoti ir Jelgavas iedzīvotāji. Šogad ne tikai visu Pilsētas svētku, bet arī gājiena moto ir «Pa gabaliņam Jelgavu lieku». Gājiena dalībnieku pulcēšanās paredzēta Pulkveža Oskara Kalpaka un Svētes ielā. Gājiens vedīs pa Lielo ielu, Uzvaras ielu un Krišjāņa Barona ielu. Tam iepriekš nav jāpiesakās.

Pēc gājiena svētku atklāšanas stafeti Hercoga Jēkaba laukumā pārņems mūziķi, kuri jelgavniekiem dāvās koncertu «Ceriņu laikā». Tajā uzstāsies dziedošais aktieris Andris Bērziņš ar programmu «Bērziņa balzams», «Laimas muzykanti», «6. jūdze», «Mākoņstūmēji» un dīdžejs Roberts Lejasmeijers. Savukārt jaunieši aicināti svētkus ieskandināt Pasta salā, kur varēs doties muzikālā ceļojumā no funk, soul, jazz līdz hip-hop un disco noskaņām ar DJ Brotha D, DJ Janiz, grupu «Laika Suns» un «Augša».

Arī Pilsētas svētku otrajā dienā, 28. maijā, Hercoga Jēkaba laukumā paredzēta Latvijā zināmu mūziķu uzstāšanās. Koncertprogrammā «Starp diviem tiltiem» jelgavniekus priecēs Fēlikss Ķiģelis, grupa «Credo» un Ivars Pētersons ar grupu, bet vakaru noslēgs dejas ar DJ JAX. Savukārt Pasta salā jau otro gadu skanēs džeza mūzikas koncerts, kurā muzicēs Jelgavas bigbends un draugi.

Foto: publicitātes

Svētku programma

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu