4. Vecumnieku novada Dziesmu un deju svētki pulcēs kuplu skaitu bērnu un jauniešu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rināta Šuste/LETA

4. Vecumnieku novada Dziesmu un deju svētkos 28.maijā pulcēsies vairāk nekā 500 dalībnieku no Vecumnieku novada skolām, Bauskas un Rīgas izglītības iestādēm, kā arī jauniešu kolektīvi no Kokneses novada. Šie būs 4. Vecumnieku novada Dziesmu un deju svētki, kurus šoreiz iezīmēs Latvijas simtgades gaidas. Ceļā uz mūsu valstij tik nozīmīgo jubileju svētku organizatori aicināja dalībniekus veidot svētkus, kas apliecina mūsu bērnu un jauniešu mīlestību uz savu zemi un gatavību veidot Latvijas nākotni, balstoties uz tradīcijām, apgūstot tautas gudrības caur deju un dziesmu, kā arī paceltu galvu lūkojoties mūsu zemes nākotnē.

28.maijā uz krāšņu svētku programmu tiek aicināti visi Vecumnieku novada iedzīvotāji un viesi. Pulksten 18.30 krāsains 4. Vecumnieku novada Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens vīsies cauri Vecumnieku centram, no Mūzikas un mākslas skolas līdz pat brīvdabas estrādei, kur jau plkst. 19.00 sāksies svētku lielkoncerts «Mana zeme». Svētku apmeklētāji tiek aicināti iesaistīties gājienā un pavadīt bērnus un jauniešus līdz Vecumnieku brīvdabas estrādei.

Lielkoncerta stāstam izvijoties caur četrām stihijām - zemi, gaisu, ūdeni un uguni, klātesošie tiks mudināti apzināties savu vietu un lomu dabā, mūsu zemē, mūsu valstī. «Manas zemes» režisore un scenārija autore ir Ieva Niedre, savukārt koncertu kuplinās komponists, maestro Valts Pūce, kurš īpaši Vecumnieku novada Dziesmu un deju svētkiem ir aranžējis vairākas savas dziesmas, kas izskanēs koncerta ietvaros. Koncertā piedalīsies «Pūces etnogrāfiskais orķestris», tāpat sabraukušos dejotājus un dziedātājus atbalstīs un koncertu bagātinās pūtēju orķestris «Skaistkalne».

Svētku plānošana un idejas izstrāde sākās jau 2015. gada rudenī, kopā sanākot radošajai komandai - 4. Vecumnieku novada Dziesmu un deju svētku radošās komandas vadītājam Jānim Kovalam, režisorei, scenārija autorei Ievai Niedrei, svētku producentei Agritai Laudurgai, horeogrāfei, dejotāju virsvadītājai Valijai Vainai, 1. - 5. klašu koru virsvadītājai Ingrīdai Zemļinskai, 6. - 12. klašu koru virsvadītājai Zaigai Jēgerei un pūtēju orķestra «Skaistkalne» diriģentam Jānim Kalniņam. Ar iesaistīto kolektīvu vadītāju lielu darbu gada garumā svētku ideja tika attīstīta līdz krāšņam lielkoncertam, kuru apmeklētāji varēs baudīt jau šajā nedēļas nogalē.

4. Vecumnieku novada Dziesmu un deju svētkus organizē Vecumnieku novada dome ar Zemgales plānošanas reģiona un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu