Ar gadatirgu, koncertiem un ģimenes dienu turpinās Jelgavas pilsētas svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No piektidneas līdz svētdienai, trijās Jelgavas pilsētas svētku dienās, iedzīvotājus aicinās doties ceļojumā, lai saskaitītu un saliktu Jelgavas vērtības vienā gabaliņā, jo svētku devīze skan «Pa gabaliņam Jelgavu lieku».

Svētku gājienā, kas notika piektdien plkst. 18, piedalījās pilsētas uzņēmumi, iestādes, apvienības un biedrības, kā arī draugu un radu saimes. Gājiens virzīsies pa Lielo ielu un noslēgsies pie Jelgavas Kultūras nama.

Pasta sala piektdien no plkst.22 līdz trijiem pārtapa par vietu, kurā apmeklētāji varēja doties muzikālā ceļojumā kopā ar «DJ Brotha D» un «DJ Janiz». Pasākumā plkst.23 uzstājās grupa «Laika suns», bet pusnaktī - repa grupa «Augša».

Sestdien svētki turpinās

Sestdien, 28.maijā, no plkst.9 rosība valdīs Hercoga Jēkaba laukumā, kur notiks Amatu diena. Gadatirgū varēs ne tikai iegādāties dažādu amatnieku, mājražotāju un lauku labumus, bet arī būs iespēja apskatīt dažādu amata prasmju demonstrējumus, piemēram, ķekaraproču veidošanu, rotaļlietu šūšanu. Apmeklētāji varēs paši izveidot savu cepamrotu, pamēģināt šaut ar loku un vizināties ar zirgiem.

Uz skatuves Hercoga Jēkaba laukumā varēs vērot kultūras programmu, kurā piedalīsies Jelgavas amatiermākslas kolektīvi. Savukārt koncertprogrammā «Jelgavas leģendas rampas gaismās» ar zināmām un pat leģendārām dziesmām uzstāsies solisti Jānis Kurševs, Žoržs Siksna un Jelgavas aktieri kopā ar citiem mūziķiem.

No plkst.20 Hercoga Jēkaba laukums pārvērtīsies par galveno satikšanās vietu, kur koncertprogrammā «Starp diviem tiltiem» ar jelgavniekiem un Jelgavas viesiem kopā būs Fēlikss Ķiģelis, «Credo», Ivars Pētersons, kā arī nakts dejas spēlēs «DJ Jax».

Džeza mūzikas cienītāji sestdien no plkst.17 aicināti apmeklēt Pasta salu, kur uz brīvdabas skatuves notiks īpašs koncerts, kurā piedalīsies «Šiauliai Big Band», «Mirage Jazz Orchestra», Jelgavas bigbends ar solistiem Daumantu Kalniņu un Līvu Dumpi.

Bet plkst.20 Pasta ielā, starp Dobeles un Barona ielu, notiks «Stuntfighters» moto šovs. Tas būs ielas motociklu frīstaila šovs profesionālas moto kaskadieru komandas izpildījumā. «Stuntfighters» komanda sola elpu aizraujošu šovu, kas dos zināmu adrenalīna devu visiem šova vērotājiem. Pieredzes bagātie braucēji par sevi saka, ka ar motociklu var izdarīt gandrīz visu, ja vien zem tā riteņiem ir asfalts, bruģis vai jebkurš cits monolīts segums.

Pilsētas svētku laikā šodien un rīt plkst.22 Pasta salā tiks atdzīvināti koki. Skatītāju acis priecēs video, gaismas un skaņas - 3D multimediāla performances projekcija uz kokiem, kas veidota, iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa «Zaļās pasakas». 40 minūšu garajā vizuālajā performancē būs iespēja vērot 3D animāciju, kurā atklāsies pieci abstrakti tēli - meža gari.

Svētdien Pasta salā tiks rīkota Ģimenes diena

Bet svētdien no plkst.12 Pasta salā tiks rīkota Ģimenes diena, kur norisināsies dažādas sporta aktivitātes ģimenēm: skriešana, nūjošana, krosmintona nodarbības, kā arī tiks rīkoti tūrisma braucieni ar kanoe laivām pa Lielupi. Savukārt plkst. 16 notiks koncertuzvedums «Tauriņu balsis Jelgavā», kurā piedalīsies Jelgavas skolu kori, ansambļi, bērnu popgrupas, Jelgavas 4.vidusskolas pūtēju orķestris «Rota», deju kolektīvs «Vēja zirdziņš» un deju studija «Benefice».

Savukārt Pils saliņā no plkst. 13 līdz 16 notiks senioru zaļumballe, kurā izdejoties aicināti kopā ar Iru Krauju-Dūdumu un grupu.

Kā stāsta svētku rīkotāji, redzēt un novērtēt, cik dažādi, krāsaini, talantīgi un daudzpusīgi ir jelgavnieki, varēs, apmeklējot koncertuzvedumu «Pa gabaliņam Jelgavu lieku», kas notiks 29.maijā plkst.16 Jelgavas Kultūras namā. Mākslinieki, apzinoties savas pilsētas un pilsētnieku spēku, caur jelgavnieku komponētām un izdziedātām dziesmām, izdejotām dejām un radītām dzejas rindām pa gabaliņam saliks kopā Jelgavas puzli. Pasākumā piedalīsies «TirkizBand», Jānis Kurševs, Žoržs Siksna, Vilnis Dumpis, Līva Dumpe, Endijs Rožkalns un Jelgavas amatiermākslas kolektīvi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu