Nāves sala – Eiropas kultūras mantojuma dienu dalībniece

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: blog.udensprieks.lv

Šogad Eiropas kultūras mantojuma dienu dalībnieku vidū ir iekļuvusi arī Nāves sala Daugmalē, Ķekavas novadā, kur septembra beigās notiks pasākumu cikls «Latviešu strēlnieki Nāves salā», kas veltīts simtgadei kopš pirmās ķīmisko ieroču izmantošanas Rīgas frontē 1. Pasaules kara laikā.

Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros šogad 9. septembrī Nāves salā norisināsies patriotiski audzinošs pasākums skolēniem saistībā ar Nāves salas kauju simtgadi un kultūrvēsturisko vietu iepazīšanu.

Dalībai Eiropas kultūras mantojuma dienās 2016 Kultūrvēsturiskā ainava Latvijā Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija saņēma 56 pieteikumus no visas Latvijas. Šī gada Mantojuma dienu dalībnieku sarakstā ir minētas 70 vietas - tādas, kuras dalībai pieteica saimnieki un kurās notiks dažādi uz kultūrvēsturiskās ainavas izpēti un kopšanu vērsti pasākumi, un tādas, kuras netika pieteiktas, bet kuru izcelšanu Latvijas kultūrvēsturiskās ainavas kontekstā par nozīmīgu uzskatīja izveidotā komisija.

Šogad Eiropas kultūras mantojuma dienas tiks atklātas 9. septembrī, pasākumi visā Latvijā notiks 10.-11. septembrī.

Eiropas kultūras mantojuma dienu mērķis ir tuvināt cilvēkus kultūras mantojumam. 2016. gada Eiropas kultūras mantojuma dienas Latvijā veltītas kultūrvēsturiskajai ainavai, lai akcentētu tās īpašo lomu cilvēka dzīves kvalitātes veidošanā un ceļā uz Latvijas simtgadi aicinātu pievērst uzmanību kultūrvēsturiskajai ainavai kā Latvijas ilgtermiņa attīstībai nozīmīgai tēmai. Šogad šī skaistā, kultūras mantojuma ideālus vienojošā tradīcija, kas katru gadu visā Eiropā vieno vairāk nekā 20 miljonu cilvēku, notiks jau 25. reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu