Cēsīs notiks izrāde bērniem «Kaka un pavasaris»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11.jūnijā Cēsīs, Mākslas telpā Mala plkst. 18:00 pasākuma Totēms.regejs ietvaros notiks izrāde bērniem un vecākiem pēc Andrusa Kivirehka grāmatas «Kaka un pavasaris» motīviem.

Jānis Znotiņš: «Bērnu izrādes veidoju, lai muļķojoties sniegtu bērniem jēgpilnu stundu, kurā viņi iemācās ko jaunu. Manuprāt, Andruss Kivirehks to lieliski paveic savos stāstos - viņš ar provocējošu muļķību sasniedz dziļu jēgu par pasaules kārtību.»

Grāmata runā par svarīgām bērna augšanas procesa tēmām - ģērbšanos, mācīšanos lasīt, attiecībām bērnudārzā u.c.. Izrādei izvēlētie stāsti atklāj šajās norisēs kopsakarības, kuras bērns vēl, iespējams, nesaskata, piemēram, silta ģērbšanās - slimība.

«Lai kaut ko iemācītos, vajag, lai ir interesanti un jautri,» tā saka Ance Muižniece pirmajā Jāņa Znotiņa izrādē bērniem - «Istabas fabulas». Ar šādu pārliecību tapusi arī jaunā izrāde «Kaka un pavasaris».

Izrādē piedalīsies divi aktieri - Jānis Znotiņš un Ance Muižniece. Izrādes mākslinieks - Rūdolfs Bekičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu