Novērsti LNMM galvenās ēkas skursteņa bojājumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) apdrupušā skursteņa bojājumi jau ir novērsti, informē muzeja Komunikācijas nodaļas vadītāja Anna Balandina. Viņa stāstīja, ka pirms Muzeju nakts pasākuma 20. maijā LNMM darbinieki konstatēja, ka skurstenim, kas atrodas jumta terasē, ir radies mehānisks bojājums. Mehāniski bijusi bojāta tikai skursteņa virsējā apdare.

Par bojājumu informēti muzeja būvniecības projekta realizētāji - SIA «Re&Re» speciālisti.

Skursteņa bojātās apdares labošanas darbi pabeigti vakar, 30. maijā.

Jau ziņots, ka LNMM galvenā vēsturiskā ēka pēc trīs gadu pārtraukuma oficiāli tika atklāta 4.maijā.

LNMM galvenā ēka bez kapitālā remonta bija kalpojusi 107 gadus. 2010.gada maijā tika izsludināts starptautisks metu konkurss ēkas rekonstrukcijas un piebūves projekta izstrādei. Kopā žūrijas vērtējumam tika iesniegti 28 arhitektu darbi, bet par labāko tika atzīts Lietuvas arhitektu biroja «Processoffice» radītais mets.

Būvniekiem muzeja darbinieki ēku nodeva 2013.gada 26.aprīlī, bet 2015.gada 1.decembrī būvnieki nodeva atpakaļ jau rekonstruētu ēku, un tā tika nodota ekspluatācijā.

LNMM ēka šogad ieguva Latvijas arhitektūras gada Lielo balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu