«Re Rīga!» galvenie viesi šogad būs no Zviedrijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 23. augusta līdz 25. augustam Rīgā jau ceturto gadu norisināsies starptautiskais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls «Re Rīga!», kura galvenie viesi šogad būs cirka trupa «Svalbard» no Zviedrijas, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāla galvenie viesi «Svalbard» 25. augustā Rīgas Kongresu namā uzstāsies ar izrādi «Visi - ģēniji. Visi - idioti». Šī izrāde būs hedoniskas svinības uz robežas starp civilizāciju un mežonīgo, cirku un mūziku, cilvēku un dzīvnieku, starp šo un citām pasaulēm. Izrādē tiks pārvērtēti ierastie priekšstati par to, kas ir cirks.

Francijas viesu «Cie non nova» izrāde «Vējainā pēcpusdiena» būs skatāma Latvijas Kultūras akadēmijas teātra telpā «Zirgu pasts» 23. un 24. augustā. Šī izrāde-instalācija veidota Zinātnes festivālam, ko organizē Dabas vēstures muzejs Nantē, bet šobrīd tā izpelnījusies publikas uzmanību cirka un ielas mākslas festivālos visā pasaulē. Šajā iestudējumā ar astoņu ventilatoru radītas vēja plūsmas un plastmasas maisiņu palīdzību uzburta autonoma pasaule, kurā neiespējamais kļūst iespējams.

Savukārt pilsētas vidē būs skatāma beļģu «15FT6» izrāde «Dinamīts un dzeja». Trupā apvienojušies četri jauni mākslinieki - izbijis vieglatlēts, mākslas vingrotāja, kas strādājusi «Cirque du Soleil», un divi Augstākās cirka mākslas skolas (ESAC) Beļģijā absolventi. Mākslinieki pasniegs arī cirka meistarklases Latvijas Kultūras akadēmijā.

Kā skaidroja festivāla rīkotāji, programmā iekļautas dažāda formāta izrādes - sākot no īpašām izrādēm nedaudziem skatītājiem līdz publiskām, liela mēroga ielu izrādēm pilsētvidē.

Sadarbībā ar «Piena festivālu» un Kalnciema kvartālu laikmetīgā cirka izrādes paredzētas arī augusta sākumā.

Laikmetīgais cirks ir žanrs, kurā sintezēti vairāki mākslinieciskās izpausmes veidi - teātris, augsta līmeņa akrobātika, taču ļoti svarīgs laikmetīgajā cirkā ir labi izstāstīts stāsts.

Biļetes uz festivāla izrādēm iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu