Joprojām par maksu var apskatīt smilšu skulptūras Jelgavā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šodienas apmeklētāji par maksu varēs apskatīt starptautiskajā smilšu skulptūru festivāla laikā tapušās smilšu skulptūras Pasta salā Jelgavā, informēja Jelgavas pašvaldības iestādes «Kultūra» sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Mamedova.

Lai arī festivāls jau ir noslēdzies, ieejas maksa Pasta salā saglabāta. Pieaugušajiem par skulptūru apskati jāmaksā divi eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem - viens eiro.

Smilšu skulptūras varēs apskatīt visas vasaras garumā no šodienas. Skulptūru parka darba laiks darbadienās ir no plkst. 10 līdz 22, sestdienās un svētdienās - no plkst. 11 līdz 21.

Mamedova gan vēl nevarēja atklāt, cik daudz apmeklētāju apskatījuši skulptūras festivāla laikā - 11. un 12. jūnijā -, jo skaitlis vēl tiek apzināts.

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas nogalē Jelgavā notika starptautiskais smilšu skulptūru festivāls «Summer Signs’16», kas ir kļuvis par lielāko šāda veida konkursu Ziemeļeiropā, informēja Mamedova. Desmitgades jubilejas tēma ir veltīta Āfrikas iepazīšanai, profesionāli tēlnieki savos darbos atklājuši šā kontinenta dabas daudzveidību un bagātības - dzīvnieku un augu valsti, kā arī vietējo tautu kultūru un tradīcijas.

Šogad Āfrikas kontinenta skaistumu parādīja kopumā 20 mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Ukrainas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Bulgārijas, Portugāles, Turcijas un Krievijas.

Papildus konkursa darbiem apskatāmi arī dažādi mākslas objekti, piemēram, smilšu bārs, kas ir ne tikai apbrīnas vērta skulptūra, bet arī funkcionāls bārs, kurā varēs iegādāties atspirdzinošus dzērienus. Tapa arī pamatīgas foto un demo skulptūras, pie kurām galvenā mākslinieka Kārļa Īles vadībā strādāja skulptoru komanda. Apjomīgā demo smilšu skulptūra tika veidota vairāk nekā sešu metru augstumā un 20 metru platumā.

Skulptūru kompleksa izveidei kopumā tika izlietoti 15 000 kubikmetru smilšu, kas ir vairāk nekā citus gadus, tādēļ arī mākslinieku izveidotās skulptūras festivāla jubilejas reizē būs apjoma ziņā vērienīgākas.

Festivāls strauji attīstās un jau ir iezīmējis sevi pasaules smilšu skulptūru festivālu kartē. Šo desmit gadu laikā kopumā Jelgavā ir viesojušies 85 mākslinieki no 22 valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu