Saulgriežos Valmierā notiks izrāde «Skroderdienas Silmačos»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valmierā, kā arī Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadā šogad tiek piedāvātas daudzveidīgas vasaras saulgriežu svinēšanas iespējas ar senu tradīciju godināšanu, izrādēm un zaļumballēm, tostarp Valmierā būs skatāma izrāde «Skroderdienas Silmačos».

Kā informēja Valmieras Tūrisma informācijas centra tūrisma informācijas konsultante Zane Kudure, izrāde «Skroderdienas Silmačos» būs skatāma Valmieras estrādē 18.jūnijā plkst.20, tajā saspēlēsies Valmieras Drāmas, Dailes, Nacionālā un Liepājas teātra aktieri. Iestudējumu papildinās arī vietējie deju un koru kolektīvi. Biļetes uz izrādi nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

Valmiermuižas pils parkā 18.jūnijā, sākot no plkst.12, norisināsies tradicionālā ielīgošana «Saulgriezis 2016» ar lauku gardumu un amatnieku labumu tirdziņu «Ar gardu muti Valmiermuižā», Jāņu tradīciju darbnīcām un latviešu tautas deju koncertu. Vakarā viesi varēs baudīt uguns un spēka rituālu un koncertu ar postfolkloras grupu «Trad.Attack!» (Igaunija), «Iļģi» un «Dārdi» piedalīšanos. Rīgas Danču kluba dejotāji svētku dalībniekiem ierādīs kādreiz Vidzemē izplatītas tradicionālās dejas.

Kocēnu novada Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos 21.jūnijā notiks dejas izrāde «No zobena saule lēca». Režisora Uģa Brikmaņa un horeogrāfa Agra Daņiļeviča uzvedums piesaistījis tik daudz interesentu, ka biļetes uz izrādēm jau savlaicīgi izpārdotas.

22.jūnijā Neikenkalna dabas koncertzāle Kocēnu novadā gaidīs apmeklētājus ielīgošanas pasākumā ar Dikļu pūtēju orķestri, folkloras kopu «Endzelīte», sieviešu kori «Lira», deju grupu «Maģija», amatierteātri un Ozolmuižas vidējās paaudzes deju kolektīvu «Ozoli». Pasākuma sākums plkst.19, vakarā notiks balle.

Beverīnas novada Mūrmuižas estrādē 22.jūnijā plkst.20 būs skatāmas amatierteātra «Vīzija» Andreja Upīša lugu izrādes «Dzimumdienas rīts» un «Ragana», bet pēc izrādēm zaļumballē spēlēs grupa «Blēži».

Dažādi saulgriežu pasākumi 22.jūnijā norisināsies Burtnieku novadā - plkst.18 sāksies «Saulgriežu svētki» Lizdēnu ciema centrā, plkst.20 - Jāņu ielīgošanas koncerts un zaļumballe Matīšu pagasta estrādē, plkst.21 - «Līgosim Rencēnos» Rencēnu ciema centrā, plkst.22 - Jāņu ielīgošana ar grupu «Kokteilis» Vecates estrādē. Savukārt 23.jūnijā Burtnieku ciema estrādē notiks Līgo nakts zaļumballe ar grupu «Alianse», sākums plkst.23.

23.jūnijā no plkst.22 ikviens aicināts uz kopīgu Līgo svētku svinēšanu Valmieras estrādē. Svētku ballē spēlēs grupas «Ballīšu orķestris» un «Pagrabs». Svētkiem atbilstošu noskaņu radīs īpaši veidots «Papardes ziedu mežs», Jāņu ugunskurs un uguns muca. Balles laikā darbosies bufetes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu