Ķekavas notiek novada svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šajā nedēļas nogalē norisinās Ķekavas novada svētki «Rakstā zeme, rakstā saule», informēja Ķekavas novada domē.

Sestdien Katlakalnā, Baložos, Daugmalē un Ķekavā notiks novada kolektīvu un viesmākslinieku koncerti.

Katlakalnā varēs dzirdēt novada bērnu vokālos ansambļus, Baložos uzstāsies jauktais koris «Mozaīka» un Baložu kultūras nama kolektīvi, bet Daugmalē - folkloras kopa, sieviešu koris «Daugaviete» un Baldones vidējās paaudzes deju kolektīvs «Degsme».

Svētku otrā diena noslēgsies ar koncertu Ķekavā, kas veltīts latviešu mūzikas leģendai, vienam no ražīgākajiem latviešu dziesmu autoriem, komponistam un mūziķim Alfrēdam Vinteram, kurš savos 40 radošā darba gados sakomponēja vairāk nekā 200 dziesmu un tekstu. Daļu no šīm melodijām varēs dzirdēt koncertā vīru kora «Ķekava» un instrumentālās grupas izpildījumā.

Sestdien, 18.jūnijā, Ķekavā ikviens interesents varēs iegādāties dažādas preces tirgū, savukārt paralēli tirdzniecībai, svētku dalībnieki varēs baudīt dažādus koncertus uz lielās skatuves, savukārt bērniem būs pieejamas radošās darbnīcas, darbosies piepūšamās atrakcijas un būs skatāma izrāde «Trīs ruksīši».

Sestdienas vakarā paredzēts svētku noslēguma koncerts ar novada deju grupu piedalīšanos, kā arī Olgas Rajeckas koncerts un jauniešu deju šovs. Pēc koncerta zaļumballe ar grupas «Henrix» piedalīšanos.

Ieskandinot vasaras saulgriežus, pirms pusnakts tiks iedegts svētku ugunskurs.

Šogad novada svētkos pirmo reizi notiks labdarības bumbu rallijs pa Ķekaviņas upi, ko organizē Ķekavas novada iedzīvotāju fonds. Sacensībās varēs piedalīties ikviens, kurš būs iegādājies sacensību karti. Sacensības paredz, ka katrs, kurš nopirks sacensību karti, saņems unikālo numuru, kas tiks uzrakstīts uz bumbas, kura vienlaikus ar citām tiks iebērta Ķekavas upītē. Bumbas, kas, cīnoties ar šķēršļiem, finišēs pirmās, izcīnīs saviem īpašniekiem balvas, kuras sarūpējuši vietējie uzņēmēji. Ienākumi no labdarības bumbu rallija tiks izmantoti dažādu projektu konkursa finansēšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu