Līvānu 90 gadu jubilejas svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Līvānu pilsēta vasaru sagaida ar īstu rosību. Pilsētā labiekārtoti trīs jauni skvēri, uzbūvēta strūklaka, kuru atklās Līvānu 90 gadu jubilejas svētku priekšvakarā 15.jūlijā.

Līvāni atrodas vien divu stundu braucienā no Rīgas un pēdējos gados daudz darījuši, lai iekarotu savu vietu starp citām Latgales pilsētām. Starp Daugavas un Dubnas upju krastiem izvietotā pilsēta dzīves apstākļu ziņā noteikti ir viena no tām, kas var lepoties ar sakārtotu infrastruktūru un labiem sadzīves apstākļiem. Tikai viens pārliecinošs piemērs ir pilnībā labiekārtotie vairāk nekā 70 daudzdzīvokļu māju iekšpagalmi. Diezin vai atradīsies otra pilsēta Latvijā, kur neatradīsiet teju nevienu pagalmu, kas nebūtu asfaltēts, aprīkots ar soliņiem un bērnu rotaļlaukumiem.

Šogad, gatavojoties pilsētas 90.gadu jubilejai, Līvānos, laukumā pie kultūras centra uzbūvēta arī strūklaka. Arī pats laukums patlaban piedzīvo labiekārtošanu, lai jau pēc mēneša to svinīgi atklātu pilsētas svētkos.

Strūklakas būvniecību pirms pieciem gadiem ierosināja paši Līvānu iedzīvotāji. Akcijā «Tiksimies pie strūklakas» tika balsots par vietas izvēli un labāko skici.

Vienlaikus ar būvdarbiem Strūklakas skvērā notiek darbi arī pretējā Rīgas ielas pusē. Šā laukuma centrālajā daļā izveidots divkrāsains apļveida bruģa klājums labirinta formā, kas īpaši varētu patikt bērniem. Tā centrā kā vertikāls akcents novietots dekoratīvs laukakmens. Skvēra centrālajā daļā tiks izvietots arī jauns tematisks dizaina soliņš - Skolas sols, kura autors ir tēlnieks Ivo Folkmanis. Tāpat šai laukumā tiks izvietotas krāšņas ziedu arkas, ierīkoti jauni dekoratīvie stādījumi, kā arī saglabāti jau esošie – gobas, lapegles un bērzi. Celiņu plānojums izveidots četros virzienos, lai nodrošināt ērtu gājēju plūsmu.

Savukārt Pirts skvērā, Rīgas ielā 163 izveidotas četras pusloka tipa labiekārtotas atpūtas saliņas ar dekoratīvajiem stādījumiem un soliņiem. Vienā no atpūtas vietām izvietots dizaina sols – Pirts baļļa jeb kubuls, kurā vienlaikus var sēdēt 3-4 cilvēki. Soliņš Pirts baļļa veidots no 20 cm platiem spundētiem ozolkoka dēļiem. Apkārt baļļai ir divas nerūsējošā metāla stīpas, kuras pilda gan lietderīgu, gan dekoratīvu funkciju. Baļļas iekšpusē ir izvietoti ozolkoka dēļu soli. Baļļu rotā dekoratīvs elements - kāpnes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu