Liepājā Jūras svētkos pirmo reizi notiks kuršu vikingu liellaivu sacensības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājā Jūras svētku laikā 9.jūlijā pirmo reizi notiks pasākums «Jūrasbraucēju kuršu vikingu liellaivu sacensības».

Liellaivu sacensības būs sportiska un atraktīva aktivitāte, kas varētu kļūt par ikgadēju Jūras svētku tradīciju, informēja Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

Sacensības norisināsies 9.jūlijā no plkst.13 Liepājas promenādē pie Liepājas jahtu ostas piestātnes. Sacensībās var piedalīties komandas piecu cilvēku sastāvā. Pieteikšanās notiks līdz 4.jūlijam vai tikmēr, kamēr būs pieteikušās 20 komandas.

Kā atzina Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens, Liepājai kā pilsētai pie jūras ir svarīgi veidot stabilas Jūras svētku tradīcijas un papildināt ikgadējās aktivitātes ar jaunām. Liellaivu airēšanas sacensības, viņaprāt, labi iederas jau esošajā svētku piedāvājumā.

«Pirmās rakstiskās liecības par pilsētu, ostu un drosmīgajiem kuršu jūrasbraucējiem ir saglabājušās no 13. gadsimta, iespējams, tāpēc šodien varam lepoties ar savu ostu un mūsu jūrasbraucējiem. Tas arī bija idejas pamatā, lai kopīgi ar Kultūras pārvaldi un tūrisma klubu «Oga» vēlētos iedibināt jaunu tradīciju - «Jūrasbraucēju kuršu vikingu liellaivu sacensības». Domāju, ka airēšanas sacensības ar liellaivām būs interesantas aktīvajiem un sportiskajiem liepājniekiem, lai pārbaudītu savu varēšanu netradicionālā veidā,» pastāstīja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Jānis Lapiņš.

Sacensību galvenais tiesnesis būs Raimonds Reinis, kurš uzsver - lai arī tiks vērtēts komandas izskats un atraktivitāte, galvenā tomēr būs komandu sportiskā varēšana pēc iespējas ātrāk veikt noteikto distanci. Komandām ar liellaivām būs jāveic 200-250 metru distance Liepājas tirdzniecības kanālā iepretim Liepājas jahtu ostai. Tie, kuri pirms sacensībām vēlas iepazīties ar liellaivām, aicināti veikt treniņbraucienus Ālandas upē, Grobiņā, 29.jūnijā no plkst. 18 līdz 22.

Kuršu vikingu liellaivu sacensību uzvarētāji iegūs ceļojošo kausu un varēs atpūsties Liepājas olimpiskā centra baseinā un spa zonā. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji saņems pārsteiguma balvas. Organizatori apbalvos arī komandu ar atraktīvāko noformējumu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu