Ceļvedis līgotājiem: kur dziedāt, dancot un meklēt papardes ziedu!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Latviešu gadskārtu svētki Jāņi, kad piedzīvojama garākā diena un īsākā nakts. Ik gadu tie tiek atzīmēti ar dziesmām, dejām, ziedu un ozollapu vainagiem, brangu mājās taisītu ķimeņu sieru un speķa raušiem. Lūko, kur vari šogad doties līgot!

 
Foto: Edijs Pālens/LETA

Svinības galvaspilsētā: Krastmala un Dzegužkalns

Rīgā notiks vērienīgas Jāņu svinības 11.novembra krastmalā

Jau tradicionāli Rīgā šos svētkus svin 11. novembra krastmalā un Dzegužkalnā. Šogad pasākumā «Līgosim krastmalā!» apmeklētāji varēs noskatīties gan muzikālu uzvedumu «Reiz Jāņu naktī», gan vērot un līdzi dzīvot dejotājiem uzvedumā «Īsa bija Jāņu nakts», kā arī lustēties zaļumballē kopā ar grupu «Apvedceļš», baudot svētku mielastu, omulību pie ugunskuriem un izzinot Jāņu nakts tradīcijas. Savukārt Dzegužkalnā viss notiks pēc senām tradīcijām ar vainagu pīšanu, uguns pūdeles iedegšanas rituālu, līgošanu, dziesmām, dančiem un rotaļām kopā ar Jāņa māti un Jāņa tēvu. Pasākums «Līgosim krastmalā!» 23. jūnijā sāksies plkst. 17.00 un kopā ar svinību vadītājiem Ketiju Šēnberga, Intaru Rešetinu un dīdžeju Kasparu Zaviļeiski risināsies līdz pat rīta ausmai. Krastmalā svinību apmeklētāji varēs līdzdzīvot tautas deju ansambļa «Līgo» dejotājiem uzvedumā «Īsa bija Jāņu nakts», piedalīties Rīgas ielīgošanā kopā ar muzikālo apvienību «Pērkonvīri» un ugunskuru iedegšanas rituālā. Pasākuma galvenais notikums būs muzikālais uzvedums «Reiz Jāņu naktī», kurā populāri skatuves mākslinieki dziedās maestro Raimonda Paula dziesmas. Uzvedumā piedalīsies Agnese Rakovska, Daumants Kalniņš, Ieva Kerēvica, Kristaps Rasims, Olga Rajecka, Normunds Rutulis, Aija Andrejeva, Aija Vītoliņa un Mārtiņš Ruskis, sieviešu un vīriešu vokālie ansambļi. Solistus pavadīs instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā. Svētku naktī līgotāji aicināti dejot latviešu estrādes zelta klasikas ritmos un, protams, arī zaļumballē kopā ar grupu «Apvedceļš», pavadot laiku pie ugunskuriem, pie balti klātiem galdiem baudot Jāņu tradicionālo mielastu, kuru būs iespēja gan līdzi atnest, gan iegādāties uz vietas vairāk nekā 30 tirdzniecības vietās.

Svētku pasākumos ieeja ir bez maksas, arī sabiedriskais transports Rīgā 23. un 24. jūnijā būs pieejams bez maksas.

Tradicionālās Jāņu nakts svinības Dzegužkalnā

Jau vairākus gadus līgotāji, kuriem tuvāka ir tradicionālā Jāņu svinēšana, pulcējas Rīgas augstākajā kalnā - Dzegužkalnā, kur arī šogad iedzīvotājus gaida Jāņa māte un Jāņa tēvs, vainagu pīšana, uguns pūdeles iedegšana, līgošana, dziesmas, danči un rotaļas.

Svinības Dzegužkalnā sāksies plkst.20.00, kad līgotājus sagaidīs pasākuma vadītāji Jāņa māte Zoja Heimrāte un Jāņa tēvs Edgars Lipors, lai aicinātu svētku dalībniekus uz apdziedāšanos un Jāņu tradīciju iepazīšanu kopā ar Liepājas aktrišu folkloras kopu «Atštaukas». Plkst.22.30 pasākuma apmeklētāji varēs dziedāt Jāņu dziesmas kopā ar Ilgu Reiznieci un postfolkloras grupu «Iļģi», bet plkst.22.00 būs iespēja vērot īpašu jāņuguns iedegšanas rituālu. Pēc tā ikviens, liels vai mazs, aicināts uz Jāņu rotaļām un dančiem. Rotaļas un dančus vadīs Ilga Reizniece, Valdis Putniņš, Rīgas Danču klubs un grupa «Iļģi».

Tieši pusnaktī Dzegužkalnā notiks Jāņu godināšana, pēc kuras varēs lustēties kopā ar Juri Kaukuli un «Jauno Jāņu orķestri», kā arī dancot Ērika Zepa un postfolkloras grupas «Rikši» pavadībā. Izturīgākie līgotāji aicināti sagaidīt rīta ausmu un pirmos saules starus kopā ar atraktīvo dūdu un bungu grupu «Auļi».

Visas nakts garumā Dzegužkalnā skanēs dziesmas, dimdēs deju soļi, būs jautras rotaļas, varēs iegādāties arī Jāņu svinībām raksturīgos ēdienus un dzērienus, kā arī būs iespēja mieloties ar līdzatnesto cienastu pie svētkiem rotātiem galdiem.

Ieeja pasākumā ir bez maksas. Pasākuma programma atrodama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv.

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kurzeme: plikie, Liepāja līgojas, Blaumanis, zāļu vakars u.c.

Kuldīgā notiks kārtējais pliko skrējiens pāri Ventas tiltam

Jāņu naktī Kuldīgā notiks kārtējais pliko skrējiens pāri Ventai - 164 metrus garajam velvju tiltam. Šī Jāņu nakts tradīcija Kuldīgā tiek ievērota jau 16 gadu gadu garumā. Atšķirībā no citviet Latvijā notiekošiem līdzīgiem pasākumiem šo pliko skrējienu neviens nerīko - tajā vienkārši piedalās bez jebkādas dzimuma, vecuma vai rasu diskriminācijas. Jāņabērnu skrējienā tiek gaidīti drosmīgi un veselīgi domājošie līgotāji. Vienīgais pieļaujamais piesegs skrējienā ir Jāņu vainags vai pirts cepure, bet - tikai galvā. Skrējiena dalībniekiem kājas drīkst būt apautas, taču «ne līdz padusēm». Skrējiena ierobežošanai tilta robežās, neļaujot tam izlauzties līdz Pārventas dzīvojamo māju rajoniem, otrpus tilta notiks skrējiena dalībnieku «bremzēšana» ar vēsu alu. Skrējienam starts tiks dots 24.jūnija naktī plkst.3 pie bijušajām dzirnavām. Vecie kuldīdznieki zina stāstīt, ka Jāņu naktī vajagot iet uz Ventmalu un atrast papardes ziedu - tad atradējs būšot laimīgs un piepildīšoties viss, ko viņš vēlēsies. Tāpat vecie ļaudis zina teikt, ka Jāņu naktī ap pusnakti jābrien pa Ventu - tad atradīs naudu pastalās.

Pasākums «Liepāja līgojas» koncertestrādē «Pūt, vējiņi!»

23.jūnijā plkst.20.30 koncertestrādē «Pūt, vējiņi!» notiks pasākums «Liepāja līgojas».

20.30 koncertestrādē «Pūt, vējiņi!» uz svētku koncertu aicina dziedātāji Liene Šomase, Antra Stafecka, Andris Ērglis, Ivo Fomins un mūziķu grupa Jāņa Strazda vadībā. Koncertprogrammā košu akcentu sagādās arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas deju ansamblis «Rucavietis».

22.00 Jāņuguni koncertdārzā šogad iedegs Kurzemes varenākās balsis.

23.00 Balli spēlēs grupa «Trīs Jāņi» – Ērgļu Jānis, kurš plašākai publikai zināms kā Andris Ērglis, Strazdu Jānis jeb Jānis Strazds un Kupču Jānis jeb Māris Kupčs. Biļešu cena EUR 5.

Līgosim kopā Reņķa dārzā Ventspilī

Ceturtdien, 23. jūnijā, plkst. 20:00 līgotājus ar jautrām dejām un dziesmām no Rūdolfa Blaumaņa lugām iepriecinās Jūrmalas teātra aktieri koncertuzvedumā «Mana sirds ir pūra lāde». Vakara turpinājumā no plkst. 22:00 būs iespēja izdejoties zaļumballē kopā ar Ģirtu Alsteru un grupu «Upes jenoti», kā arī DJ Mario. Jūrmalas teātris šajos Jāņos aicina ikvienu, kas nopietni apņēmies samīlēties un varbūt pat sievu vai vīru atrast, uz koncertizrādi «Mana sirds ir pūra lāde, kurā katru brīdi, kad vien gribu, nobēdzinu… savu sirdspuķīti». Tiks izdziedātas un izspēlētas dziesmas no Rūdolfa Blaumaņa lugu iestudējumiem. Katram kādu derīgu atziņu sniegs Juris, Emīlija un Trīne no «Trīnes grēkiem», varbūt arī Marija un Mārtiņš no «Saldenās pudeles», pavisam noteikti Viļņu Jānis no «Īsas pamācības mīlēšanā» un Antonija, Aleksis, Elīna no «Skroderdienām Silmačos»! Lustīgi un kustīgi koncertizrādē līdzdarbosies arī Ventspils vidējās paaudzes deju kolektīvi «Kurzeme» un «Strautuguns», apvienotais vidējās paaudzes un jauniešu deju kolektīvs «Liedags», kā arī Ventspils Augstskolas jauniešu deju kolektīvs «Strautuguns». Pēc uzveduma plkst. 22:00 sekos zaļumballe līdz rīta gaismai, kurā uzstāsies jūrmalnieks Ģirts Alsters ar grupu «Upes jenoti», kā arī DJ Mario, kurš būs sagādājis ņiprākās Jāņu dziesmas. Ieeja pasākumos bez maksas.

Talsos balle un zāļu vakars

12.00 Sabile centrā pie Fabrikas vārtiem - LĪGOŠANA SABILĒ, «TĀ MĪLESTĪBAS ĢIPTS» - JĀŅULAIKA UZVEDUMS pēc R. Blaumaņa lugām «Trīnes grēki» un «Skroderdienas Silmačos»
20:00 Tiņģeres pils parkā - ZĀĻU VAKARA LUSTES «KAS MEKLĒ, TAS ATROD»
21:00 Dursupes sporta un atpūtas laukumā – BRĪVDABAS PASĀKUMS «KINO KOKTEILIS LĪGO GAUMĒ»
22:00 Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejā Jāņu nakts rituāliem veltīta laikmetīga uguns, skaņas un KUSTĪBU IZRĀDE «ATDZIMŠANA» – japāņu izcelsmes amerikāņu tēlnieka Tomasa Matsudas un buto mākslinieces Simonas Orinskas kopdarbs
22:00 Stendē laukumā pie pārvaldes JĀŅU NAKTS BALLE kopā ar grupu «Gandrīz ideāli»
22:00 Dupurkalna estrādē TAUTAS BALLE.

     
    Foto: TASS/LETA

    Vidzeme: papardes ziedu mežs, gila ballīte, Trīne u.c.

    Valmierā notiks svētki ar «Papardes ziedu mežu» un uguns mucu

    Ceturtdien, 23. jūnijā no plkst.22.00 ikviens aicināts uz kopīgu svētku svinēšanu Valmieras estrādē. Kā uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā, svētkiem atbilstošu noskaņu radīs īpaši veidots «Papardes ziedu mežs», Jāņu ugunskurs un uguns muca. Svētku ballē spēlēs grupas «Ballīšu orķestris» un «Pagrabs». Balles laikā darbosies bufetes. Pasākumu organizē Valmieras Kultūras centrs. Ieeja bez maksas.

    Jāņu nakts brīvdabas izrāde «Trīnes grēki» Siguldas pilsdrupu estrādē un balle

    23.jūnijā no plkst.20.00 Jāņu nakts tiks svinēta Siguldas pilsdrupu estrādē. Plkst.20.00 apmeklētājus gaidīs jautri piedzīvojumi kopā ar Rūdolfa Blaumaņa personāžiem Tērvetes amatierteātra «Trīne» brīvdabas izrādē «Trīnes grēki». Izrāde ir ne mazāk populāra komēdija kā «Skroderdienas Silmačos» – komisku situāciju piesātināta, ar intrigām, pārpratumiem, pārģērbšanos, indēšanos, slēpšanos skapī, un, protams, par laimīgu un nelaimīgu mīlestību. Plkst. 22:00 Jāņu nakts zaļumballe kopā ar radiostacijas «Latvijas radio 2» DJ Aivi un grupu «COCO Orchestra», kuras sastāvā apvienojušies vairāki Latvijā populāri mūziķi: vokāls – Valters Frīdenbergs (grupa «Tumsa»), bass – Jānis Olekšs, bungas – Edijs Šimiņš, taustiņi – Dāvis Ābrams, ģitāra – Jānis Ķeris. Grupas repertuārā ir gan populāru latviešu izpildītāju skaņdarbi, gan ārzemju mūzika. Būs arī līgodziesmas, siers, alus, lielais Jāņu ugunskurs un darbosies bufete. Ieejas maksa – 3 eiro.

    Līgo Rakšos «Grill&Party 2016»

    Līgo Rakšos «Grill&Party 2016» norisināsies 24 stundas, pasākuma apmeklētājiem piedāvājot divas interesantas pasākuma daļas. Dienā notiks grilēšanas un ēdiena baudīšanas svētki, bet vakarā sarūpēta daudzveidīga muzikāla izklaides programma. Vakara muzikālā daļa tiks atklāta ar Latvijas leģendārās grupas MENUETS koncertu plkst.20:00, kura laikā mūziķi izpildīs tautā iemīļotas komponista Imanta Kalniņa dziesmas un ikviens tām varēs dziedāt līdzi. Pēc tam sekos pasākumā esošo Jāņu un Līgu skaitīšana, Jāņu ugunskura iekuršana. Jāņiem un Līgām pasākumā paredzēta arī samazināta ieejas maksa.

    Jūrmalā

    20:00 Dzintaru pludmalē «SADZIEDĀŠANĀS KONCERTS»
    21:30 Kauguru pludmalē «LĪGO VAKARA IELĪGOŠANA»
    22:00 Dzintaru pludmalē BALLE LĪDZ RĪTA GAISMAI
    22:00 Kauguru pludmalē «LĪGO ZAĻUMBALLE»

    LĪGO festivāls Vecpiebalgā

    23. jūnijā no pl. 15:00 līdz 25.jūnija 15:00 Vecpiebalga, Alauksta estrāde (krastmalā un teritorijā ar telšu pilsētiņu). Visas dienas un nakts garumā aicinām līgot, gan ievērojot sentēvu tradīcijas un latviešu Jāņu rituālus, gan arī moderni un ar 21.gadsimta noskaņām izjust saulgriežu īpašo noskaņu, svinot Latvijas skanīgākos un lielākos svētkus skaistajā Alauksta ezera krastmalā. 23. jūnijā jau no pl. 19:00 uz lielās Alauksta estrādes skatuves uzstāsies tautā iemīļoti mūziķi, kā Latvijas nr. 1 šlāgergrupa GALAKTIKA, ar līgo un latviešu dziesmām grupa «The CITIZENS» un nakts balli pēc pusnakts iegriezīs «Latvijas radio 2» dīdžejs - E.E.Edziņš. Par atraktīvo mūziku un aktivitātēm visas dienas un nakts garumā 24., 25. jūnijā parūpēsies Latvijā populārais dīdžejs NILL KETNER un Dj Līga & Jānis, kuri iegriezīs kārtīgu latviešu ballīti, kamēr tu un tavi draugi atpūtīsies skaistajā Alauksta ezera krastmalā, piedaloties dažādās sportiskās aktivitātēs, peldēs, laivu izbraucienos, makšķerējot, cepot gaļu, atpūšoties telšu pilsētiņā vai nedarot neko, baudot grandiozā pasākuma noskaņu. Saulei rietot tiks iededzināts šā gada lielākā jāņuguns Vidzemē un, sagaidot pusnakti, – Līgo zāļu PLIKO skrējiens! Visu dienu un nakti līgotājus gaida atraktīvs bērnu laukums, kā arī sportiskas aktivitātes un peldes ezera krastmalā visiem. Pirts telšu pilsētiņā un daudz dažādu aktivitāšu un priekšnesumu visu 3 dienu garumā.

    Ugunsgrēks atkal līgo Limbažos

    23. jūnijā aicinām līgotājus un seriāla «Ugunsgrēks» cienītājus svinēt saulgriežus Limbažu brīvdabas estrādē! Jūs gaidīs iemīļotie seriāla varoņi, grupa Tērvete un Dobeles Zemessardzes ansamblis, kā arī MC Orķestris, grupa Apvedceļš un Limbažu novada amatiermākslas kolektīvi.

    Ogrē «SATIEC LĪGU, SATIEC JĀNI»

    Ceturtdiena, 23. jūnijs, plkst. 20:00, pļavā aiz Ogres kultūras centra SATIEC LĪGU, SATIEC JĀNI.

    plkst. 20.00 muzikāla dziesmu spēle «Īsa pamācība mīlēšanā».
    Režisors Juris Kalniņš. Piedalās aktieri: Aija Dzērve, Sarmīte Rubule, Terēze Lasmane vai Evija Skulte, Aīda Ozoliņa, Valdis Vanags, Kristians Kareļins, Jānis Kirmuška, Juris Kalniņš, Andris Daņiļenko un Ogres Kultūras centra VPDK «Raksti» un TDA «Ogre».
    plkst. 22.00 lielā ugunskura aizdedzināšana
    plkst. 22.30 – 04.00 Jāņu nakts zaļumballe, spēlē Normunds Jakušonoks un draugi. Apmeklētāju omulībai darbosies kafejnīca.
    Par iespēju apsēsties lūdzam parūpēties pašiem. Visi svētku pasākumi ir bez maksas.

     
    Foto: Ieva Čīka/LETA

    Latgale: Latvija līgo Druvienas Silmačos, zaļumballe u.c.

    Latvija līgo Druvienas Silmačos

    «Skroderdienu» skatīšanās latviešiem nav tikai tradicionālās saulgriežu izrādes apmeklējums, bet gatavošanās Jāņiem, ielīgojot gada īsāko nakti! Aicinām svinēt vasaras saulgriežus Gulbenes novada Druvienas pagasta Silmačos pasākumā «Latvija līgo Druvienas Silmačos». Dienas garumā no plkst.15:00 darboties varēs visas paaudzes – vīt vainagus, siet sieru, izgatavot rotas no dabas materiāliem, apgūt Jāņu dienas dziesmas un dančus, bet vakara kulminācijā plkst.19:00 – dzīvot līdzi Latvijas Nacionālā teātra brīvdabas izrādei «Skroderdienas Silmačos», pēc kuras no plkst.22:30 būs lustes Līgo nakts-Jāņu rīta ballē kopā ar grupām «Auļi», «ElektroFolk» un «Dārdi».
    «Skroderdienas Silmačos» - tā ir tautas luga, ko katros Jāņos latvieši skatījušies un skatās, un smejas līdz asarām, un dzied līdzi Blaumaņa sirsnīgajām kuplejām.
    Pirms 30 gadiem, 1986.gadā, Druvienā notika Latvijas Nacionālā teātra pirmā neaizmirstamā brīvdabas izrāde «Skroderdienas Silmačos», kura pirmsatmodas gados izvērsās par visas tautas nacionālās pašapziņas un vienotības svētkiem desmitiem tūkstošu skatītāju. Un nu tas brīdis ir klāt, kad Točupītes gravā atkal skanēs «Silmaču» saimes balsis Jāņu gaidās. Tieši Līgo dienā Latvijas Nacionālais teātris būs Druvienas «Silmačos», lai ar jaunu azartu un prieku izdzīvotu skaistās Vidzemes sētas stāstu. «Silmaču» mājās atkal ieradīsies Dūdars, viņam pa pēdām žīdu ģimenīte – pauninieks Ābrams ar dēlu Joski un šneideriene Zāra, bet priekšā jau gaidīs Bebene, Tomuļmāte un Pindacīša, un skroderdienas ies vaļā - uzbruks bites, sprāgs krāsns, pazudīs zaļā krūze un lūzīs sirdis.
    Latvijas Nacionālā teātra brīvdabas izrāde R.Blaumanis «Skroderdienas Silmačos»
    Režisore: Indra Roga
    Scenogrāfs: Mārtiņš Vilkārsis
    Aktieri: Dita Lūriņa, Jānis Āmanis, Uldis Anže, Ivars Puga, Ivars Kļavinskis, Ģirts Liuziniks u.c.

    Preiļi

    22.00 Preiļu parka estrādē LĪGO NAKTS UGUNSKURS UN ZAĻUMBALLE

    Daugavpils

    19.00 Stropu estrādē LĪGO SVĒTKI

    20.30 Višķu pagasta estrādē LĪGO SVĒTKI «JAMPADRACIS KOLHOZĀ»

    Jēkabpils

    17.00 Krustpils brīvdabas estrādē UZVEDUMS «SKRODERDIENAS SILMAČOS»

    Ludza

    13.00 laukumā pie Pureņu pagasta bibliotēkas«LUSTĪGĀ SVĒTKUS IELĪGOŠANA»
    14.00 Nirzas pagastā «IELĪGOŠANAS IZBRAUKUMS PA JĀŅU SĒTĀM»
    16.00 Pildas pagasta JĀŅU GODINĀŠANA
    19.00 Cirmas TN «JĀŅOSIM KOPĀ»
    20.00 Istras TN LĪGO SVĒTKI
    21.00 Istalsnas ciemā JĀŅU IELĪGOŠANA
    21.30 pie bijušās Ņukšu pamatskolas «LĪGOŠANA ŅUKŠOS»
    21.30 Nirzas ciematā LĪGO NAKTS
    22.00 Martišu Liepu parkā ZAĻUMBALLE
    22.00 Ludzas pilsētas estrādē «LUSTĪGA LĪGOŠANA»
    22:00 Rundēnos «LĪGO SVĒTKI»

     
    Foto: Ieva Čīka/LETA

    Zemgale: līgošana un danči

    Lustīga Jāņu līgošana un svinēšana Tukuma pusē

    Šogad, kā ik gadu, lustīga Jāņu ielīgošana un Līgo nakts zaļumballes notiks arī Tukuma pusē, ar dziesmām un dejām līdz pat saullēktam.

    Ceturtdien, 23.jūnijā, «Līgo Engurē!» - Auniņparka estrādē jau no pulksten 20.00 visi aicināti uz teatralizētu koncertu «Par nedarbiem - par Emīla, par komendantes un par mūsu pašu» kurā piedalīsies aktieri no tautas, deju kolektīvi un dziedātāji. Vakarā grupa «Kolēģi» palīdzēs kājām nestāvēt uz vietas un griezties dejās līdz pat saullēktam.

    Atrašanās vieta: Auniņparka estrāde, Jūras iela 85, Engure

    Arī 23.jūnijā DURBES ESTRĀDĒ pulksten 22.00 sāks izbaudīt gada īsāko nakti «Līgo ballē!» kopā ar grupu «Ojārs un draugi». Nakts gaitā tiks noteikts kuplākā ziedu vainaga īpašnieks un dejas notiks līdz pat rīta gaismai.

    Atrašanās vieta: Durbes estrāde, Mazā parka iela 2a, Tukums

     
    Foto: LETA

    Ārvalstīs

    Lielākās Līgo svinības ārpus Latvijas būs «Jāņu festivāls 2016» Lielbritānijā

    Lielākās un vērienīgākās Jāņu svinības ārzemēs šogad jau kārtējo reizi notiks Lielbritānijā, kur mīt lielākā latviešu emigrācijas kopiena - no 24.jūnija līdz 26.jūnijam. Ilggadējie pasākumu rīkotāji Apvienotajā Karalistē - bezpeļņas un labdarības organizācija «Bērzes Strazdi» jau piekto gadu pēc kārtas rīko vērienīgākos Līgo svētkus Anglijā, kas pulcē vairākus tūkstošus apmeklētāju.

    «Jāņu festivālu - 2016» piektdienas vakarā un nākošajā dienā - «Līgo sētās», kas veidotas ar Latvijas vēstniecības īpašu atbalstu, svinīgi atklās Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis. Festivālu atklās arī jaunie sadarbības partneri - Daugavas Vanagu fonda pārstāvji, ar kuriem pēc ilgām pārrunām un pieņemtiem kompromisiem tika panākta vienošanās, ka šogad Jāņu pasākums notiks vienā no lielākajiem latviešu īpašumiem ārpus Latvijas. Pasākuma organizatori bija stingri nolēmuši, ka šogad šis grandiozais pasākums ir jāaizved atpakaļ, tur, kur tas ir svinēts jau 40 gadus, - Lielbritānijas latviešu īpašumā «Straumēni».

    Trīs dienu ilgais brīvdabas mūzikas un kultūras festivāls lepojas ar daudzveidīgu programmu, kas piemērota visdažādākajām latviešu kopienas gaumēm. Festivāla ietvaros notiks pop un rokmūzikas koncerti ar pazīstamāko latviešu viesmākslinieku uzstāšanos, ballītēs un deju vakari vairāku dīdžeju vadībā, latviešu kultūras un tradīcijas pasākumi, izglītojošas programmas visai ģimenei četrās «Līgo sētās», brīvdabas teātra un latviešu kino izrādīšana, tradicionālās latviešu sporta spēles, amatnieku tirdziņš u.c.

    Visus vakarus uz divām skatuvēm uzstāsies pazīstami latviešu mūziķi, tostarp pašmāju hārdroka grupa «Colt» ar viesmākslinieci Aiju Andrejevu (Aisha), rokgrupa «Double Faced Eels», popmūzikas duets «Musiqq» kopā ar «MC Orķestris», grupa «Transleiteris», kavermūzikas virtuozi «Mazie Rakari», grupa «Albert Road» un mūziķe Senga. Starplaikos publiku izklaidēs DJ Vento un daudzi citi latviešu dīdžeji un žokeji. Jāņu festivālā ikviens varēs baudīt Burtonas latviešu teātra «Strops» izrādi «Limuzīns Jāņu nakts krāsā», kā arī Līgo svētku lielkoncertu «Lec saulīte» ar Jāņu dziesmu un deju programmu, kurā uzstāsies Pīterboro TDK «Rakstā», FK «Kokļu zapte», Londonas TDK «Salinieki», FK «Žeperi», FK «Zalktis» un citi. Trīs dienu ilgajā festivālā notiks arī ierastās sporta aktivitātes, brīvdabas kino seansi ar latviešu klasisko kino filmu demonstrēšanu un Jāņu lielā ugunskura iedegšana.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu