Rīgā ar lekciju viesosies «Simpsonu» producents un scenārists

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgā ieradīsies slavenā animācijas seriāla «Simpsoni» producents un scenārists Maiks Reiss, lai 27. jūnijā šeit uzstātos ar publisko lekciju, informēja Nacionālā kino centra vecākā referente nozares informācijas jautājumos Kristīne Matīsa.

Stundu garā lekcijā Reiss dalīsies pārdomās par dažādām ar kino saistītām tēmām, tostarp, protams, arī par animācijas seriāla «Simpsoni» fenomenu un iemesliem, kas šo sociāli aso, nereti provokatīvo un joprojām aktuālo seriālu ir padarījuši par īpašu parādību mūsdienu mediju un kino pieredzē.

«Simpsoni» jau tagad kļuvuši par ilgmūžīgāko televīzijas animācijas seriālu, kas tiek veidots jau 27. sezonu jeb kopš 1989. gada. Reiss darbojās jau seriāla aizsācēju komandā, viņš ir šī seriāla producents un viens no scenāristiem.

Izglītojies prestižajā Hārvardas universitātē, Reiss kinobiznesā darbojas kopš 20. gadsimta 80. gadiem. Viņš ir arī viens no globālā animācijas hita «Ledus laikmets 3» («Ice Age 3») scenāristiem, daudzu filmu producents. Reiss veidojis arī animācijas seriālu «The Critic» («Kritiķis»), kurā galvenais varonis ir kinokritiķis. Tāpat rakstījis scenāriju filmai «My Life in Ruins» («Mana dzīve drupās») un ir īpaši specializējies komēdijas žanrā. Viņš ir sarakstījis 17 bērnu grāmatas, kā arī lugas - populāras komēdijas.

Rīgā Reiss ieradies, lai iepazītos ar Latvijas kino potenciālu un iespējām, ko ārzemju filmēšanas grupām var piedāvāt Latvija kā filmu uzņemšanas vieta.

Reisa lekcija Rīgā notiks plkst.14.30 jaunajā Kino mājā, Mēness ielā 4.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu