Kā Rundāle atzīmēs Dārza svētku desmitgadi?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com

Pašā vasaras karstumā un skaistākajā rožu ziedēšanas laikā – 2. jūlijā – Rundāles pilī tiks atzīmēta Dārza svētku desmitgade. Aizvadīto 10 gadu laikā svētki organizēti par dažādām tēmām. Pirmajos svētkos 2007. gadā godinājām talciniekus, izsakot pateicību visiem, kas kopš rekonstrukcijas sākuma palīdzējuši kopt un veidot dārzu.

Turpmākie Dārza svētki bija veltīti strūklakas atklāšanai, tulpēm un citām sīpolpuķēm, rozēm, kokaugu kolekcijām un krūmiem, dažādiem ziediem, vēsturiskajām oranžērijām, vēsturiskajiem parteriem, kā arī rožu dārza desmitgadei. Šogad uzmanības centrā – Zaļā teātra atklāšana pēc rekonstrukcijas.

Dārza svētku programma:
12:30 bērnu programma kopā ar Čučumuižas rūķiem;
14:00 uzvedums «Dārza svētku 10 mirkļi»;
16:00 Zaļā teātra atklāšana;
17:30 grupas «Autobuss debesīs» koncerts – svētku noslēgums.

Visas dienas garumā:
• radošās darbnīcas un tirdziņš;
• iespēja iejusties rokoko laikmetā, vērojot vēsturisko rekonstrukciju «Galantas izklaides dārzā 18. gadsimta gaisotnē»;
• dārza tehnikas paraugdemonstrējumi;
• izjādes ar zirgiem un vizināšanās ponija pajūgā;
• aktivitātes kopā ar ielu vingrotāju šova komandu Street Warriors – dažādi konkursi, iespēja apgūt vienkāršus trikus un kopā nofotografēties;
• orientēšanās spēle «Iepazīsti Rundāles pils parku», kurā veiksmi varēs izmēģināt katrs svētku apmeklētājs.

Ieejas maksa: pieaugušajiem, studentiem, pensionāriem 4.00 eur, skolēniem 2.00 eur

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu