Sarunu festivālā LAMPA «BuzzFeed» galvenais redaktors

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai piedalītos diskusijā par Donalda Trampa fenomenu ASV politikā un tā iespējamo ietekmi uz pasaules procesiem, Latvijā viesosies Bens Smits (Ben Smith) no Ņujorkas – galvenais redaktors vienā no pasaulē ietekmīgākajiem medijiem «BuzzFeed», kuram ik mēnesi ir 6 miljardi lasījumu. Diskusija «Dzīve ar Donaldu Trampu» notiks sestdien, 2. jūlijā, plkst. 12:00 uz Sarunu festivāla LAMPA skatuves «Staro». To rīko Baltijas Mediju izcilības centrs un, tāpat kā visi festivāla pasākumi, diskusija būs bezmaksas.

«BuzzFeed» ir viens no pasaulē lasītākajiem ziņu un izklaides medijiem, kas mēnesī pulcē vairāk nekā 200 miljonus unikālo lasītāju. Kopš 2011. gada Bens Smits ir «BuzzFeed» galvenais redaktors. Kā žurnālists viņš iepriekš strādājis vairākos ietekmīgos ASV laikrakstos, citu vidū «The Wall Street Journal». Smita darbības laikā «BuzzFeed» ir paplašinājis žanru un tēmu loku, pievēršot īpašu uzmanību politiskajiem procesiem un personībām. Kopš sava darbības sākuma «BuzzFeed» Smits ir būtiski attīstījis analītiku un pētniecisko žurnālistiku, tai skaitā intervējis ASV prezidentu Baraku Obamu. Žurnāls «Fast Company» Benu Smitu 2012. gadā iekļāva «100 pasaules radošāko cilvēku» sarakstā.

Ņemot vērā Bena Smita augsto kompetenci ASV politikas analīzē un viņa vadītā portāla ietekmi un profilu, Baltijas Mediju izcilības centrs izvēlējās tieši viņu kā vienu no runātājiem diskusijā Sarunu festivālā LAMPA.

Bens Smits
Bens Smits Foto: publicitātes

2016. gads ir ASV prezidenta vēlēšanu gads. Šķiet, ka noticis acīmredzamais neticamais – uz politiskās skatuves ar pompu un neticami vērienīgu vēlētāju atbalstu ir iznācis Donalds Tramps, kļūstot par lielas politiskās partijas prezidenta amata kandidātu. «Muļķis, āksts un sociopātisks melis,» kā viņu bez žēlastības dēvē žurnāla «The New Yorker» autors Adams Gopniks. Viņa programmu kritizē par valdības nicināšanu, pārliecību, ka demokrātiski vēlētā valdība ir uz vienu roku ar «ļaunajiem ārējiem spēkiem», par histērisku militārismu un bagātības slavinājumu. Diskusijā tiks runāts par to, kā ASV politika līdz tam nonākusi un vai to nevarēja jau iepriekš paredzēt.

Trampa neticami straujā ienākšana politikā nes līdzi daudzus jautājumus, kas skar ne tikai Republikāņu partijas un ASV politisko nākotni, bet arī to, kas notiek ar demokrātiju abpus okeānam.

Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: REUTERS/Scanpix

Lai Sarunu festivālā LAMPA pārrunātu «Trampa fenomenu», Baltijas Mediju izcilības centrs ir aicinājis viesos vairākus augsta līmeņa runātājus no ASV un Baltijas valstīm: Benu Smitu no Buzfeed, Neeme Raud no Igaunijas sabiedriskās televīzijas ERR un citus. Diskusiju moderēs Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore Rita Ruduša.

Sarunu festivālu LAMPA kopā veido ap 150 pasākumu, kas dažādos to formātos un par visdažādākajām tēmām 1. – 2. jūlijā notiks Cēsu pils parkā. Pasākumus rīko vairāk kā 80 organizācijas ar mērķi stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Ar pilnu festivāla programmu lieliem un maziem var iepazīties mājas lapā.

www.festivalslampa.lv

Festivāla norisei būs iespējams sekot arī tiešraidē mobilajā televīzijā LMT Straume.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu