Spoku tūres, gardēžu ekskursijas un citas aizraujošas idejas Igaunijas iepazīšanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ja tev šķiet, ka lielākās Igaunijas pilsētas jau pazīsti kā savu kabatu, piedāvājam idejas aizraujošiem un neparastiem piedzīvojumiem, kas ļaus no cita skatpunkta ieraudzīt Igaunijas pilsētas.

Pērnavas spoku ekskursija

Vai zināt, kurā Pērnavas nostūrī iespējams sastapt viduslaiku mūka garu? Kurā Pērnavas pilsētas mājā visvairāk spokojas? Tiem, kas vēlas izzināt Igaunijas saulainās vasaras galvaspilsētas Pērnavas tumšo pusi, to iespējams izdarīt, dodoties Pērnavas spoku ekskursijā. Gida pavadībā interesenti varēs iepazīties ar Pērnavas ceļiem un ielām, par kurām klīst noslēpumaini nostāsti un mīti.

No jūnija ekskursijas ik sestdienu plkst.19:00 sākas Rūtli laukumā pie strūklakas zem pulksteņa un ilgst vienu stundu (ekskursijā vēlams piedalīties vismaz trīs cilvēku grupai).

Foto: publicitātes

Kulinārās tūres Tallinā

Ja esi gardēdis, kam tīk doties aizraujošos garšas ceļojumos, Igaunijas galvaspilsēta Tallina piedāvā iespēju doties tūrēs, kas iepazīstina ar Tallinas vecpilsētu ne tikai caur stāstiem, bet arī smaržām un garšām. Turklāt iespējams doties ne tikai klasiskā ēdiena tūrē, bet arī izgaršot Tallinas viduslaiku garšas.

Foto: publicitātes

Pilsētas tūres sportiskā garā

Ja ierastās pastaigas pa pilsētu tev šķiet par gausu, Tallinu iespējams iepazīt arī pavisam sportiskā garā – braucot ar velosipēdu vai skrienot. Kā ikviena tūre, arī šīs tūres iepazīstina ar pilsētas slavenākajām apskates vietām, taču ekskursantu grupa visu šo tūri skrien. Tas ir lielisks veids, kā iepazīt pilsētu, apvienojot to ar veselīgām fiziskām aktivitātēm. Turklāt tūres norit arī no rīta.

Foto: publicitātes

«Dzīve uz divu pasauļu robežas» kultūras un vēstures interesentiem

Maršruts «Dzīve uz divu pasauļu robežas», ko iespējams veikt ar auto vai velosipēdu (izturīgākiem braucējiem), aicina iepazīties ar reģiona bagāto kultūras mantojumu, brīnišķīgo dabu un inovatīvajiem uzņēmumiem. Visi maršruta pieturpunkti atpazīstami jau no attāluma, jo blakus tiem novietoti dzeltenie «National Geographic» logi, kas uz ainavu ļauj pavērties no divām pusēm.

Padomju mantojuma tūre. Tallina ir daudzpusīga pilsēta, kas gadsimtu gaitā augusi ap viduslaikos celtajiem vecpilsētas mūriem. Lai gan kopš neatkarības atgūšanas pilsētas arhitektūra guvusi modernu izskatu, tomēr daudzviet pilsētā vēl redzamas arī padomju okupācijas ērai raksturīgas ēkas, piemēram, Pilsētas halle, Tallinas Dziesmu svētku estrāde, Piritas Olimpiskais burāšanas sporta centrs u.c. Visus šos objektus gida pavadībā var aplūkot, dodoties padomju laiku un militārās vēstures tūrē.

Foto: publicitātes

Somā nacionālā parka sēņu un ogu tūre

Aizraujošas tūres Igaunijā piedāvā ne vien pilsētas, bet arī dabas parki. Tā kā igauņi, tāpat kā latvieši, ir aizrautīgi ogotāji un sēņotāji, tad viens no lielākajiem dabas parkiem Somā piedāvā doties tūrē pa ogu un sēņu vietām.Ogotāju ekskursija aicina nogaršot un salasīt dažādas dabā augošās ogas, kā arī iepazīt indīgās ogas. Ekskursijas nobeigumā tiek ierādīta arī ogu žāvēšana, konservēšana un ievārījumu gatavošana. Savukārt līdz ar sēņu laika sākšanos interesenti var pieteikties arī uz ekskursiju sēņotājiem.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu