Jaunais Rīgas Sporta burāšanas centrs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Biedrība Latvian Sailing Team šovasar atver jaunu sporta burāšanas centru Rīgas centrā, Matrožu ielā 7A, Ķīpsalā, blakus Ostas skatu biroju ēkai. Rīgas sporta burāšanas centrs ir vieta, kur pulcēties ne tikai burātājiem, bet ikvienam rīdziniekam, kam patīk aktīvs un veselīgs dzīvesveids, sportiskas aktivitātes uz ūdens. Rīgas sporta burāšanas centrs ir veidots ar mērķi popularizēt burāšanu un padarīt to pieejamu ikvienam, kas vēlas to apgūt vai vienkārši izbaudīt izbraucienu ar jahtu, neatkarīgi no vecuma, fiziskās sagatavotības vai prasmes burāt.

Pamatā Rīgas sporta burāšanas centrs ir veidots pēc ilggadēju burātāju iniciatīvas kā bāzes vieta sporta jahtām PLATU 25. Tās ir Farr Design sporta jahtas, ar kurām var burāt piecu cilvēku komanda. Šobrīd Latvijā jau ir 15 šāda tipa laivas, un komandas aktīvi trenējas un piedalās vietēja mēroga un starptautiskās sacensībās. Šī ir ērta vieta pašā Rīgas centrā, tai var piebraukt ar auto; laivas ir iespēja turēt gan ūdenī, gan krastā. Vēl viens sporta centra pluss ir sertificēts celtnis, kas paredzēts jahtu, laivu un citu ūdens transporta līdzekļu iecelšanai ūdenī.

Plānots organizēt sportiskus pasākumus ne tikai vietējā mērogā, bet piesaistīt arī starptautiskas sacensības Rīgas centrā, kas veicinātu mūsu galvaspilsētas atpazīstamību pasaulē. Jaunā sporta burāšanas centra mērķis ir popularizēt burāšanas sporta veidu Latvijā, veidojot treniņu vietu jauniešiem, kas savas burāšanas gaitas ir sākuši uz Optimist klases laivām un vēlas turpināt burāt ar lielākām sporta jahtām, lai attīstītu iemaņas. Katru trešdienas pēcpusdienu tiek organizētas treniņsacīkstes pieredzējušiem sportistiem akvatorijā pie Vanšu tilta. Vienlaikus ir doma piesaistīt citu interesentu uzmanību šim sporta veidam. Ikvienam ir iespēja nākt un sportiski pavadīt darba dienu vakarus, piedaloties treniņbraucienos tepat Rīgas centrā, neatkarīgi no vecuma vai sportiskās sagatavotības. Treniņi tiek organizēti katru otrdienu un ceturtdienu visas vasaras garumā.

Latvian Sailing Team sadarbībā ar Latvijas PLATU 25 asociāciju ir izveidojusi jaunu, azartisku un sportisku aktivitāti – burāšanas regates. To dalībniekiem nav nepieciešamas priekšzināšanas burāšanā vai sportiskā sagatavotība. Burāšanas regates ir sacensība 5-6 komandu starpā ar sporta jahtām PLATU 25, ar kuru var burāt 5 cilvēku komanda, no kuriem 2 ir zinoši burātāji organizētās regates laikā. Sacensību gars, adrenalīna deva, komandas darbs, veselīga dzīvesveida pieredze, navigācijas zināšanu un burāšanas iemaņu apgūšanas iespēja – to visu sniedz burāšanas regate. Regates var tikt veidotas kā komandas saliedēšanas pasākums, interesanta aktivitāte draugu un kolēģu lokā, vai kā neaizmirstams dzimšanas dienas pasākums.

Rīgas sporta burāšanas centrs tapis arī pateicoties atbalstītājiem - Rīgas brīvostas pārvaldei, Rīgas tūrisma attīstības birojam, NESTE Latvija, Izdevniecībai Santa, Xcelsior, kā arī citiem.

Atklāšanas pasākuma laikā sadarbībā ar Ostas Skati biroju ēku Ķīpsalā tiks organizēta šāda regate, kurā piedalīties varēs pasākuma viesi. Ostas Skati – biroji, restorāns, jahtu piestātne. Tā ir ne tikai biroju ēka. Tā pilda plašāku funkciju – veido ap sevi sakārtotu harmonisku vidi. Arī Rīgas sporta burāšanas bāze ir vēl viens projekts Ostas skatu teritorijā, kas attīsta infrastruktūru un padara šo vietu sabiedrībai pievilcīgāku. Tiek plānots Ostas Skatu regati rīkot regulāri, ieviešot to kā ikgadēju pasākumu, kurā būs iespēja piedalīties dažādiem cilvēkiem, kas nav burātāji.

Neskatoties uz to, ka Latvijai ir ļoti gara ūdens robeža ar sauszemi, kas ir pozitīvs faktors, lai attīstītu dažādas ūdens sporta un atpūtas aktivitātes, tomēr burāšana šobrīd nav attīstīta pietiekami augstā līmenī.

Šis ir tikai pirmais solis Rīgas sporta burāšanas centra izveidē. Plānots veidot apmācību centru, kur notiktu dažādi semināri par burāšanas tēmu visa gada garumā, organizēt Rīgas centrā dažādus burāšanas pasākums, starptautiskas sacīkstes, kas būs ne tikai pasākums sportistiem, bet arī vizuāls baudījums rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Plānots izveidot jauniešu sporta skolu treniņiem ar olimpiskās klases laivām un burāšanas teorijas apmācību ziemas mēnešos. Kā arī, protams, veidot šo vietu, kur pulcēties cilvēkiem, kuriem patīk burāšanas sporta veids un ir vēlme pavadīt gada silto sezonu uz ūdens.

Latvian Sailing Team (LST) – komanda dibināta 2007.gadā ar mērķi piedalīties un uzvarēt sacīkstēs, veicināt burāšanas sporta veida popularizēšanu un attīstību Latvijā, kā arī nest Latvijas tēlu pasaulē. Jau deviņus gadus LST piedalās visaugstākā līmeņa jūras burāšanas sacīkstēs Eiropā un Vidusjūras baseinā dažādās laivu klasēs.LST darbojas 25-30 sportisti un tehniskie speciālisti. Komandas sastāvā burā šā brīža labākie Latvijas ex-olimpiskie burātāji, tādi kā Rihards Vaivods, Andrejs Buls, Gatis Graudums, Matīss Alviķis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu