Augustā notiks 6. ielu mūzikas festivāls «Ielu mūzikas diena 2016»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

13. augustā Rīga uz vienu dienu pārvērtīsies par dzīvās mūzikas centru un mūzika ielās svinēs savus svētkus – ielu mūzikas festivāla organizētāji no jauna izsludina «Ielu mūzikas dienu», kas arī šogad notiks Rīgas svētku un Ostas svētku ietvaros.

Nule tapusi arī īpaši Ielu mūzikas dienai veltīta dziesma (https://www.youtube.com/watch?v=f0Tfw1Fw3b8), kuras vārdu autors ir starptautisku atzinību guvušais režisors un vairāku grāmatu autors Māris Martinsons. Martinsons bijis klāt pie Ielu mūzikas dienas pirmsākumiem Latvijā, kad kopā ar pasākuma producenti Lindu Krūkli iedibināja šo tradīciju, aizgūtu no Lietuvā dzīvojoša mūziķa un komponista Andra Mamontova. Ielu mūzikas svētku kustības dibinātājs pasaulē Mamontovs piedalījies arī Martinsona spēlfilmā «Nevajadzīgie ļaudis» (2008), kas Šanhajas starptautiskā kinofestivālā ieguva balvas «Labākais režisors» un «Labākais komponists».

Režisors Martinsons: «Rīgas svētki šogad būs veltīti Rīgai kā kino pilsētai, un, beidzot darbu pie savas spēlfilmas «Maģiskais kimono» (2017), neviļus atcerējos vēl kādu savu jaunības aizraušanos. Laikam kā jebkurš, arī es jaunībā rakstīju dzejoļus. Atceros - sāku veidot pirmo dzejoļu krājumu, biju pirmajās konsultācijās pie Māras Zālītes, kas no maniem atnestiem 30 dzejoļiem par derīgiem atzina tikai kādus četrus, kas tomēr mani nenobaidīja, bet tikai iedvesmoja strādāt tālāk. Rakstīju tekstus vairākām kora dziesmām, tulkoju no krievu valodas vārsmas A. Vampilova lugas tulkojumam latviešu valodā, biju viens no jauno literātu semināra, ko rīkoja Rakstnieku savienība, dalībniekiem. Bet tad sākās studijas, darba gaitas teātrī, mācības režijā un... pēc tik daudz gadiem bija patīkami atgriezties tajās dienās, un dziesmas vārdi tapa.»

Ielu mūzikas diena iepriekšējo piecu gadu laikā kopā ir pulcējusi aptuveni 500 mūziķus un muzikālās apvienības, kuri lielākoties atgriežas muzicēt arī nākamajos gados. Pirmie pieteikušies pašmāju grupas «The Twins Peek», kas 14 gadu pastāvēšanas laikā piedalījusies dažādos vietējos un starptautiskos blūza un džeza festivālos, un roka grupa «Ignis», Lietuvas instrumentālā postroka grupa «Music InWallved», kas atgriezīsies Rīgā pēc veiksmīgās dalības 2013. gadā. Pateicoties Ukrainas vēstniecības atbalstam, piedalīsies arī Ukrainas etnofolka grupa «Šabatura», izpildot tradicionālo ukraiņu mūziku mūsdienīgā manierē.

Producente Krūkle: «Ielu mūzikas diena arī šogad priecēs ar dažādu žanru pārstāvošiem profesionāļiem. Un tajā pašā laikā šis pasākums ir kā platforma lieliskam startam daudziem jaunajiem, topošajiem mūziķiem, kuriem ir iespēja reizē apliecināt savu drosmi stāties priekšā ļoti lielai, raibai publikai, un reizē iegūt pirmos atbalstītājus.»

Pieteikties dalībai var mājas lapā www.ielumuzika.lv līdz 29. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu