Kaņepes Kultūras centrā rīkos bioloģiskās pārtikas festivālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai popularizētu bioloģiskās pārtikas apriti, 23. jūlijā, Rīgā, Kaņepes Kultūras centrā, tiks rīkots Bioloģiskais festivāls, kurā pulcēsies šīs pārtikas ražotāji, pavāri un citi eksperti, informē Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas kampaņas «BioLoģiski!» pārstāve Liene Brizga.

Plānots, ka festivālā visu dienu darbosies pavāri, kuri cienās ar gardumiem, kas gatavoti no bioloģiskās pārtikas. Pasākumu ievadīs Mārtiņš Rītiņš, viens no bioloģiskās pārtikas lielākajiem un senākajiem atbalstītājiem, piedāvājot izgaršot brokastis. Restorāna «Ostas skati» šefpavārs Ingmārs Ladigs kopā ar Kristu Baumani darbosies pusdienas laikā. Pēcpusdienā ar bioloģiskiem našķiem un saviem padomiem dalīsies Signe Meirāne no izdevuma «Četras Sezonas».

Festivālā savus produktus un zināšanas demonstrēs arī bioloģiskie lauksaimnieki, bet komiķis Rūdolfs Kugrēns aicinās zemniekus uz diskusiju, bet nozares pārstāvji un eksperti tiksies «Bioloģiskajās sarunās», lai iezīmētu, kāds šobrīd ir bioloģiskās pārtikas nozares stāvoklis Latvijā un kāda ir tās nākotnes vīzija.

Uz Kaņepes Kultūras centra terases skatuves darbosies dažādi mūziķi, būs radošās darbnīcas bērniem, notiks bioloģisko ražotāju piedāvāto produktu degustācijas.

Festivālu vadīs un virzīs aktieris un topošais bioloģiskais lauksaimnieks Ivars Auziņš.

Pasākums notiks sestdien, 23. jūlijā, no plkst.11 līdz 17 Kaņepes Kultūras centrā Rīgā, Skolas ielā 15.

Kā ziņots, kampaņa «BioLoģiski!» sākās pērn oktobrī, un tās finansējums ir 302 672 eiro. Tā tiek īstenota ar Eiropas Savienības un Zemkopības ministrijas finansiālu atbalstu un Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas līdzfinansējumu. Kampaņa noritēs līdz 2016.gada jūlijam. Tās īstenotāja ir Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija. Asociācija dibināta 1995. gadā un ir profesionāla organizācija, kurā apvienojušies tīras vides saglabātāji, bioloģiskā lauksaimniecībā strādājošie un «zaļā» dzīvesveida atbalstītāji. Asociācija apvieno 16 reģionālās nodaļas. 2015.gada janvārī biedrībā reģistrēti 1312 biedri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu