Vecpiebalgas pilsdrupās notiks ceturtie viduslaiku svētki «Castrum Prebalge»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com

30.jūlijā no plkst.11 Vecpiebalgas pilsdrupās notiks ceturtie viduslaiku svētki «Castrum Prebalge», kuru laikā interesenti varēs sastapt īstus viduslaiku bruņiniekus, lokšāvējus, seno amatu pratējus, muzikantus un dejotājus.

Kā aģentūru LETA informēja Zigmunds Stenkevics, svētki veidoti ar mērķi iedzīvināt vēsturi, popularizēt to vietējā un plašākā mērogā, kā arī iesaistīt svētku apmeklētājus un interesentus vēstures izziņā caur reāliem tēliem un aktivitātēm. Svētku laikā ikvienam būs iespēja šaut ar loku, pielaikot cīnītāju bruņas un seno apģērbu, apgūt senos amatus, iesaistīties dažādās spēlēs un aktivitātēs, kā arī dejot senās viduslaiku dejas kopā ar grupu «Ballare».

Šogad pilsdrupās varēs sastapt pārstāvjus no tādiem Latvijas vēstures rekonstruktoru un cīņu klubiem kā «Heiligenberg», «Vilkači», «Exercitus Rigensis», «Vairogs», «Comturia Riga», «Zvērs Archery», «Baltic Sword», «Baltava» un «Kroma Kolna bruoliste».

No plkst.11 sāks darboties amatnieku darbnīcas, bruņojuma un lokšaušanas stendi, plkst.11.30 notiks festivāla atklāšana, kuras laikā apmeklētāji tiks iepazīstināti ar pasākuma dalībniekiem - cīņu un vēstures klubiem. Plkst.12 apmeklētāji aicināti iesaistīties atrakcijās, spēlēs, kā arī turnīrā ar polsterētiem ieročiem. Savukārt no plkst.13 apmeklētāji varēs vērot cīnītāju turnīru un no plkst.17 - lielo cīņu starp Ordeņa un bīskapa karaspēkiem.

Pasākumā īpaši aicinātas piedalīties ģimenes ar bērniem, lai veicinātu jaunās paaudzes interesi par vēsturi un tās izziņu. Viduslaiku svētkus organizē biedrība «Castrum Prebalge» ar Vecpiebalgas novada domes, biedrības «Heiligenberg» un uzņēmuma «BTG logistics» atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu