Lūznavas muižas Mākslas pikniks pārsteigs ar plašu un bagātīgu programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com

Lūznavas muižā un muižas parkā 24.jūlijā notiks pirmais Mākslas pikniks kurā no vieniem dienā līdz pat vēlam vakaram būs iespēja piedzīvot dažādas mākslas, mūzikas, dejas, kino un garšu meistarklases, priekšnesumus un baudas.

Mākslas piknika mūzikas programmā būs iespēja dzirdēt gan vietējos Rēzeknes puses, gan viesmāksliniekus, gan akustiskas, gan enerģijas pilnas koncertprogrammas. Lūznavā uzstāsies "Rēzeknes klezmeri", "The Jokers Juniors", Weird Wednesdays", "Ave JahBahus trio", Elizabete Lāce, Liene Narcis, grupa "The Coco’Nuts", dziesminieks Haralds Sīmanis, bet piknika noslēgumā klausītājus priecēs grupas "Pieneņu vīns" un "Dzelzs Vilks".

24.jūlijā Lūznavas muižā un tās parkā pāri visam tomēr valdīs mākslas mūza - skatāma gaismas objektu izstāde, Latgales mākslinieku gleznu un grafikas izstāde «Tautumeita», piedzīvojama mākslinieces Ingas Onževas un apvienības V.I.V.A. gleznu tapšana, Anastasijas Dubovskas instalācija un Līgas Grāveles portretu darbnīca. Visu pasākuma norises laiku Lūznavas muižas zālēs varēs apskatīt šobrīd apmeklētājiem piedāvātās trīs ekspozīcijas - Latgales podnieku dienu 2016 izstādi, Rēzeknes Dizaina un mākslas vidusskolas absolventu izstādi un tikko sadarbībā ar I Starptautisko Latvijas keramikas biennāli atklāto Daugavpils Marka Rotko mākslas centra keramikas kolekcijas izstādi.

«Mākslas piknikā» Lūznavā gastronomiskos pārsteigumus gatavos pavāri no Portugāles, Spānijas un Francijas pavāriem, kas demonstrēs tradicionālo kulināro vērtību saspēli ar neierastām krāsām un tekstūrām. Launaga laikā piknika apmeklētājus priecēs uz ugunskura vārīta zupa Kerbedzu gaumē, bet vakarā «Pērtnieku gardumi» aicinās nu jau par tradīciju Lūznavā kļuvušās Gardēžu vakariņās. Visu dienu Lūznavas muižas parka teritorija būs atvērta ikviena apmeklētāja piknika priekiem, lai baudītu līdzpaņemtā piknika groza labumus.

No 13.00 līdz 15.00 Lūznavas muižā īpaši gaidīti bērni, kuriem paredzētajā Mākslas piknika programmā būs paredzētas dažādas meistardarbnīcas un meistarklases - vainagu pīšana, akmentiņu apgleznošana, sveču liešana, stencilu veidošana, dzejas radīšana, piknika burgerīšu gatavošana, pankūku apdrukāšana ar sietspiedi u.c. Visu gaišo dienas laiku ikviens gribētājs varēs pārbaudīt savus spēkus arī lokšaušanas meistarklasē. Tāpat sadarbībā ar Rīgas Starptautisko filmu festivālu 2ANNAS mazie mākslas baudītāji varēs noskatīties bērnu un ģimenes filmu programmu.

Piknika laikā līdz pat pusdesmitiem vakarā muižas teritorijā darbosies Kino telts, kurā pēc bērnu un ģimenes filmu programmas būs skatāma arī poļu īsfilmu programma, Laikmetīgās mākslas centra kim? filmu programma, bet noslēgumā festivāla 2ANNAS kuratori piedāvā vizuāli iespaidīgu avangarda un eksperimentālo īsfilmu programmu par un ar mākslu.

Svētdienas pēcpusdienā muižas Sarkanajā zālē savu vietu atradīs arī laikmetīgās dejas un improvizācijas izrādes - muižā būs skatāma dejas apvienības «Dejas Anatomija» izrāde «Dunkani - dīvaiņi vai pravieši?», horeogrāfa Valērija Oļehno izrāde «Bez vadiem» un vakara noslēgumā arī improvizācijas teātra «18PLUS» smieklu terapijas seanss, bet parka zona būs vislabākā skatuve Sandras Lapiņas dejas izrādei «Ekskursija».

Mākslas piknika ideja ir savienot dažādas jomas un disciplīnas, parādot, ka nav jābūt profesionālam māksliniekam, lai spētu sev apkārt atklāt un novērtēt skaisto, tādēļ uz pasākumu aicināts ikviens, kas labā kompānijā vēlas gūt muzikālu, vizuālu un gastronomisku baudījumu. Doma par Mākslas pikniku Lūznavas «Mūzā» radusies, savienojot te mītošo Mūzu, iedvesmu un atjaunotās muižas mākslas izpausmēm piemēroto infrastruktūru.

Tieši gandrīz visu Lūznavas muižas teritorijā esošo ēku atdzīvošanās ir īpašā lieta, ko vēl piedzīvot 24.jūlija Mākslas piknikā. Ja līdz šim viesus allaž laipni gaidījusi muižas saimnieku māja, tad svētdienas Mākslas piknika laikā mākslas un citas mūzas būs baudāmas arī klētī, pagrabā un, protams, dažādās parka vietās.

Lūznavas muiža ir Latgales jūgendstila pērle, kuru 20.gadsimta sākumā Kerbedzu dzimta cēla kā vietu mākslai un mūzikai. Vēlākos gados muiža piedzīvojusi vēsturiskās pārmaiņas, kļūstot par skolu, kara štābu, atkal skolu, pagasta pārvaldi un bibliotēku, bet 2015.gadā atdzimusi no jauna, lai iedvesmotu un kļūtu par īsto vietu, kurā mīt MŪZA.

Mākslas piknika norisi atbalsta Rēzeknes novads, kim? Laikmetīgās mākslas centrs, Rīgas Starptautiskais filmu festivāls 2ANNAS un «Pērtnieku gardumi».

Ieejas maksa Mākslas piknikā ir 2,00 €, biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas «Biļešu Paradīze» kasēs un internetā kā arī uz vietas pasākuma norises dienā. Bērniem līdz 7 gadu vecumam (neieskaitot) ieeja bez maksas. Plašāka informācija Lūznavas muižas mājaslapā http://luznavasmuiza.lv, rakstot muiza@luznava.lv vai zvanot +371 29390701.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu