Rīgas Doma dārzā brīvdabas kinoseansā demonstrēs divas dokumentālās filmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šovakar Rīgas Doma dārzā brīvdabas filmu seansā «Kino par kino» tiks demonstrētas divas dokumentālās filmas - 2010.gadā Roberta Rubīna veidotā filma «Kā tev klājas, Rūdolf Ming?» un Ivara Zviedra un Ineses Kļavas dokumentālā filma «Dokumentālists», kas tapa 2012.gadā.

Filmu seanss sāksies plkst.22.30. Pirms seansa ievadvārdus teiks «Dokumentālista» režisors Zviedris, aģentūru LETA informēja biedrības «Ascendum» pārstāvji.

Rubīna filma stāsta par padsmitnieku no Talsiem, kurš uz papīra strēmelēm zīmē šausmu filmas un trillerus, turklāt pats šīs filmas demonstrējot apskaņo, emocionāli runādams varoņu tekstus dažādās balsīs. Reiz Rūdolfs piekrita mācītāja ierosinājumam jaunās baznīcas atklāšanai uzzīmēt filmu par Bībeles sižetiem.

Dokumentālā filma «Kā tev klājas, Rūdolf Ming?» padarīja populāru tās galveno varoni Rūdolfu Miķelsonu.

Savukārt Zviedra un Kļavas populārā dokumentālā filma «Dokumentālists» portretē kādu citu kolorītu personību - Ķemeru tīrelī dzīvojošo Intu, kura ir izcila filmas varone ar spēcīgu raksturu, tomēr drīzāk gatava filmētājam uzlikt lāstu, nekā ļauties kinokamerai. Ar apstulbinoši vienkāršiem jautājumiem Inta liek domāt par kinodokumentālista profesiju, par kuru viņas viedoklis nebūt nav glaimojošs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu