Sākas Mazsalacas pilsētas svētki un velosvētki «Ērenpreisam 125»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Šodien sākas un līdz 24.jūlijam turpināsies Mazsalacas pilsētas svētki un velosvētki «Ērenpreisam 125», kuros pilsētu piepildīs svētku noskaņa, mūzika, cilvēku rosība, velosipēdi un dažādi pārsteigumi.

Šodien vakarā tiks atklāta izstāde «Mazsalaca - velopilsēta», kurā varēs iepazīties ar velosipēdu vēsturi, Gustavu Ērenpreisu, velomaršrutiem Mazsalacā un citiem ar velosvētkiem saistītiem notikumiem. Paralēli būs apskatāma fotokonkursa «Mans Mazsalacas novads» izstāde.

Saieta laukumā apmeklētājus sveiks Mazsalacas mūziķi ar «Čikāgas piecīšu» zelta dziesmām, un vēlāk, līdz ar tumsas iestāšanos, varēs baudīt kino vakaru brīvā dabā Mazsalacas novada kultūras centra iekšpagalmā.

23.jūlijā notiks parādes brauciens pa pilsētu līdz Skaņamkalnam. Dienas gaitā apmeklētāji varēs iegādāties pastmarku, kas izdota Ērenpreisa 125.jubilejai, nogaršot smalkmaizītes, pierādīt sevi sportiskās aktivitātēs - izmēģināt veloruļļu sacensības, pierādīt komandas garu virves vilkšanā, būt precīzam, piedaloties riepu mešanas, ripināšanas un citās aktivitātēs.

Otro gadu apmeklētājus priecēs «Greentrials Bike Tour» 2016 velošovs ar jaunu programmu un trikiem. Mazajā lauku sētā varēs sastapt dažādus mazus un lielus dzīvniekus. Pirmo reizi Mazsalacas pilsētas svētkus un velosvētkus kuplinās Amerikāņu auto klubs ar lielu skaitu vēsturisko mašīnu. Pasākumā varēs iegādāties arī suvenīrus, apmeklējot amatnieku darinājumu un velokrāmu tirdziņu.

Vakara daļā Lībiešu pilskalna estrādē gaidāms Ainara Mielava koncerts un vasaras zaļumballe ar grupu «Apvedceļš» līdz pat rītausmai.

24.jūlijā jau rīta agrumā sāksies gadatirgus, bet dienas vidū gaidāma izklaidējoša programma bērniem «Sunītis un kaķīte».

Velosvētki Mazsalacā tiek svinēti jau sesto gadu. Pērn to parādē piedalījās 172 dalībnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu