Tērvetē notiks 1918. un 1944.gada kauju rekonstrukcija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Tērvetē tiks rādītas 1918. un 1944.gada kauju rekonstrukcijas, informēja biedrības «Latviešu karavīrs» vadītājs Normunds Jērums.

Plkst.13 norisināsies teatralizēts uzvedums - 1918.gada brīvības cīņas pret Bermonta karaspēku, kurā piedalīsies aptuveni 60 dalībnieki. Savukārt plkst.16 tiks atainotas 1944.gada aizsardzības kaujas Kurzemē, kurās piedalīsies aptuveni 80 dalībnieki. Abas kauju imitācijas norisināsies pļavā pie Tērvetes pilskalna.

Pasākumu organizē biedrība «Latviešu karavīrs», kura pēdējo desmit gadu laikā ir piedalījusies daudzu vēsturisko filmu uzņemšanas procesā. Kauju rekonstrukcijās piedalīsies arī citi rekonstrukcijas klubi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kas papildinās pasākuma tehnisko nodrošinājumu un specefektu izveidi.

Abu kauju starplaikos paredzēta militārās tehnikas, Otrā pasaules kara vieglo un smago transportlīdzekļu un ieroču ekspozīcijas apskate, karavīru formas tērpu ar uzkabi un ieročiem uzlaikošana, par atsevišķu samaksu iespēja izšaut no dažādu veidu salūtieročiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu