Ģimenes pasākums Ventspilī - Ghetto Games Festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

No 29. līdz 31. jūlijam jau piekto gadu risināsies starptautiskais ielu kultūras un sporta festivāls Ghetto Games festivāls Ventspilī, aizsākot jaunu tradīciju tika ievēlēti pieci jaunieši – vēstneši, kuri pavadīs dienu Ventspilī kopā ar festivāla sejām.

Ghetto Games Festivāls Ventspilī ir labākais nedēļas nogales galamērķis, kurp doties visai ģimenei – šogad pilsēta ir īpaši parūpējusies par to, lai katram ģimenes loceklim būtu ko darīt, redzēt vai pašam piedzīvot! Patīkams ir arī fakts, ka festivāla apmeklēšana ir pilnīgi bez maksas! Atrakciju parki, sacīkšu parki gan profesionāliem sportistiem, gan amatieriem, gan vienkārši apmeklētājiem un aktīvā sporta piekritējiem – veselas trīs dienas Ventspils pārtaps par sporta zvaigžņu epicentru, kur Ventspils ielās varēs satikt pasaules līmeņa sportistus no 25 valstīm.

Ghetto Games līderis Raimonds Elbakjans uzsvēra Ventspili kā ekstrēmo sporta veidu galvas pilsētu un bija sajūsmā par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ideju par Ghetto Games festivālu kā Latvijas ekstrēmo sporta veidu olimpiādi: «Sacensība, ir labākais motivators pašvaldībām, veidot labāku infrastuktūru un attīstītīt ekstrēmo sporta veidu jomu!»

Ghetto Games festivāls viesmīlīgajā Ventspils pilsētā ik gadu pulcē izcilākos ekstrēmo sporta veidu pārstāvjus no visas pasaules. Kopumā festivāls šajā gadā pulcēs vairāk nekā 1500 dalībnieku 17 sporta veidos no 25 valstīm – īpaši skatāmas un augsta līmeņa sacensības gaidāmas tieši BMX frīstaila un inline skrituļslidošanas disciplīnās, kur gaidāmi teju 100 spēcīgākie pasaules mēroga sportisti. Plašajam Eiropas labāko sportistu sarakstam arī šogad pievienosies kupls skaits ASV, Austrālijas un Kanādas braucēju. Ik gadu festivāls pulcē izcilākos atlētus, spilgtas personības un ekstrēmā sporta leģendas, kā arī tūkstošiem apmeklētāju no visas Latvijas un Eiropas. Ghetto Games festivāls Ventspilī ir unikāls pasākums, un no citiem festivāliem atšķiras ar sportisko un īpaši pozitīvo gaisotni – pasaules labākie sportisti blakus faniem un jaunajiem censoņiem, kuru sapnis ir kļūt tikpat meistarīgiem kā viņu elki.

Līdzās ekstrēmo sporta veidu sacensībām – skeitbordam, BMX freestyle, inline skrituļslidošanai, flatland, streetbike frīstailam, veikbordam – risināsies sacensības arī mazāk ekstrēmos, bet vienlīdz aizraujošos sporta veidos – starptautiskais turnīrs ielu basketbolā, florbolā, futbolā, kā arī ielu dejās, armvrestlingā, pauerliftingā un Baltijas čempionātā ielu vingrošanā.

Šogad Ghetto Games Festivāls ir aizsācis arī jaunu tradīciju, izsludinot starptautisku konkursu, kurā ikvienam jaunietim ir iespēja nokļūt pasākuma epicentrā un parādīt sevi kā reportieri, pavadot trīs dienas Ventspilī kopā ar festivāla zvaigznēm - inline skrituļslidotājiem Nilu Jansonu & Josh Glowicki, pasaules skeitborda zvaigzni Madaru Apsi, labāko Austrumeiropas stantraideri Joona Vatanen un Ghetto Games radošo direktoru Renāru Zeltiņu.

Konkursa rezultātā Ghetto Games komanda izvēlējās piecus jauniešus, kuriem BITE Latvija nodrošinās visu tehniski nepieciešamo, lai jaunās sejas varētu iemūžināt leģendārākos mirkļus festivālā un dalītos ar tiem sociālajos tīklos.

«Getiņš ir platforma katra jaunieša talanta attīstībai - mēs vēlamies atrast savus nākamos Renārus Zeltiņus no Latvijas», tā komentēja Laura Dabare, Ghetto Games komunikācijas vadītāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu